Super Admin Day Mala Remeta 2022

0

U Maloj Remeti, u Vinariji Deurić , 30. novembra 2022. održan je Super Admin Day koji je okupio sistem administratore u cilju edukacije i prezentovanja i demonstracije savremenih rešenja renomiranih IT kompanija Fujitsu, Allied Telesis  i Energy Logserver. Ovaj Super Admin Day je nastavak ranije uspešno održanih Super Admin Days – početkom juna u Beču i 7. oktobra u Novom Slankamenu.

„Iz dana u dan rastemo, kako po broju sistem administratora koji se pridružuju Super  Adminima, tako i po pitanju vendora, to jest renomiranih svetskih hardverskih i softverskih proizvođača koji žele da predstave svoja rešenja i tehnologiju. Danas po prvi put imamo čak dva predavača iz inostranstva, i to Jonasa Rantilu, Fujitsu Evengelistu iz Švedske, i Lukasza Nieboreka, Business Development Managera kompanije Energy Logserver, iz Poljske. Čast nam je da su danas svoje prezentacije održali i Mirko Grujičić, Fujitsu Data Center Category Manager, i Marko Davidović, System Engineer iz Ingram Micro doo Beograd“, istakao je Nenad Nikolin, osnivač i direktor kompanija Fractal Dimension i CCS Solutions, pokretač inicijative Super Admin Day.

Problemi i rešenja

Uvodno predavanje, na temu digitalne transformacije data centra, održao je Mirko Grujičič. Činjenica je da digitalizacija generiše veliku količinu podataka, čiji rast je eksponencijalan, što razvojne centre širom sveta stavlja pred velike izazove. Fujitsu je među prvima osmislio SDDS (Software Defined Data Center) i time omogućio da se stvore tehnički uslovi za realizaciju hibridne IT infrastrukture. 

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply