Studentsko takmičenje GoGreen, ideje za održivu budućnost

0

Priznata kao najodrživija korporacija na svetu, Schneider Electric, lider u digitalizaciji upravljanja energijom i automatizaciji, sa svojim globalnim partnerom, kompanijom AVEVA, objavila je poziv za takmičenje Go Green za timove studenata iz celog sveta, uključujući i Srbiju.

Glavna nagrada za pobednički tim globalnog Schneider Go Green takmičenja je 10.000 evra. Učesnici mogu da računaju na podršku mentora iz kompanija Schneider Electric i AVEVA, a najistaknutiji od njih i ponude za posao u kompanijama organizatorima.

Studenti mogu da prijave radove na platformi https://gogreen.se.com/ i odmere svoje znanje sa kolegama sa svih meridijana. Rok za prijavu je najkasnije 15. februar, svi uslovi konkursa navedeni su na platformi. Studentski timovi sada mogu da biraju jednu od pet kategorija takmičenja:

  • Pristup energiji
  • Kuće budućnosti
  • Lanac snabdevanja budućnosti
  • Električne mreže budućnosti
  • Dekodiranje budućnosti

Na prethodnom Schneider Go Green takmičenju prvi prolazak Srbije u Evropsko finale doneli su Milorad Stojanović i Dora Balog, studenti biomedicinskog inženjerstva na Fakultetu tehničkih nauka, sa svojom Breathe Energy Harvesting inovativnom idejom. Oni su pobedili na regionalnom takmičenju za Jugoistočnu Evropu i na Evropskom finalu su osvojili treće mesto. Pored toga, Milorad i Dora stiču stručnu praksu u Schneider Electric Hubu u Novom Sadu, što im pruža priliku da nadograde svoje znanje i steknu nova iskustva.

Share.

Leave A Reply