Studentkinje IT smerova iz Srbije posetile Microsoft razvojni centar u Srbiji

0

 Majkrosoftov razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia) je organizovao posetu za studentkinje (i studente) IT smerova tehničkih fakulteta.

Ovo je drugi put da je ovakav događaj organizovan, povodom Dana žena u IT svetu. Studentkinje su imale priliku da se upoznaju sa MDCS timovima, čuju kako je raditi u Majkrosoft razvojnom centru, kako se najbolje pripremiti za test, intervjue i ostale izazove na budućem radnom mestu, kao i specifičnostima rada u svetskoj IT kompaniji. Studentkinje su imale priliku da razgovaraju sa koleginicama inženjerima iz Razvojnog centra, koje su govorile o svojim iskustvima, počev od studentskih dana do zaposlenja i rada u Razvojnom centru Majkrosofta.

Događaj je izazvao veliko interesovanje, i prisustvovalo mu je više od 100 studentkinja tehničkih fakulteta i to studentkinja Elektrotehničkog, Matematičkog, Računarskog i fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i studentkinja sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Prirodno-matematičkog iz Kragujevca.

Prema rečima Tamare Letić, Aktiviti menadžera Razvojnog centra, velika zainteresovanost studentkinja i veliki broj prijavljenih samo je potvrdio da su dogadjaji ovog tipa potrebni, kao i da je direktan razgovor i razmena mišljenja izmedju IT kompanija i studenata IT smerova dobar način usavršavanja i jednih i drugih.

Jedna od prisutnih studentkinja, Ljubica Vujović sa  Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu izrazila je veliko zadovoljstvo što je prisustvala ovakvom dogadjaju, videla iz prve ruke kako izgleda rad u Razvojnom centru, kao i što je u ragovoru sa inženjerima iz Razvojnog centra Majkrosofta uspela da sazna sve što je zanimalo o praksi i poslovima u ovoj kompaniji.

Share.

Comments are closed.