Statueta “Kapetan Miša Anastasijević” dodeljena Veselinu Jevrosimoviću za najboljeg privrednika Srbije

0

Predsedniku Comtrade Group nagrada je dodeljena u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu

Veselin Jevrosimovićpredsednik kompanije Comtrade Group, danas je u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu dobio prestižno nacionalno priznanje – Statuetu “Kapetan Miša Anastasijević” za najboljeg privrednika Srbije.

Ova nagrada dodeljena je Jevrosimoviću u okviru projekta “Put ka vrhu” za prezentaciju i afirmaciju Srbije kao softverske nacije u Jugoistočnoj Evropi. Veselin Jevrosimović je nedavno dobio i nagradu za najboljeg privrednika regiona.


Jevrosimović prima nagradu, Foto: Nikola Tomić

Jevrosimović se u ime svih laureata zahvalio na nagradi: Poštovani domaćini, dragi prijatelji i uvaženi članovi žirija, drago mi je što u ime svih ovogodišnjih lauerata mogu da izrazim duboku zahvalnost i ponos zbog priznanja koje nosi ime legendarnog dobrotvora i humaniste Miše Anastasijevića. Takođe, čast mi je da se nalazim u društvu ostalih dobitnika i uglednih stručnjaka koji su prepoznali rad i vizije nosilaca ovogodišnjih priznanja.

– Verovatno je u javnosti prva asocijacija na čoveka čije ime nosi ova nagrada – čuveno Kapetan Mišino zdanje u Beogradu. Verujem da je to ono što u svom radu svi pokušavamo: da izgradimo nešto veće od sebe samih, nešto što će trajati godinama i služiti generacijama, i možda nikada neće ni prestati da se dopunjava i gradi.Play Video

U IT INDUSTRIJI VREME TEČE DVOSTRUKO BRŽE

U IT industriji, vreme se računa dvostruko brže i za proteklih 20 godina koliko posluje Comtrade, svakodnevni život se iz osnova promenio. Ali, pored tehnologije i softvera koji pokreće čak i obične kućne aparate, osnovne ljudske težnje ostaju iste, a na nama je da svakodnevnicu učinimo lepšom, a tehnologiju humanijom i više dostupnom.

Danas, Comtrade sa svojih 4.000 zaposlenih i 32 kompanije u 15 zemalja sveta radi na tome svakoga dana. Jer, tehnologija može da nam pomogne da živimo lakše, učimo brže i stignemo dalje, a uz to nam i oslobodi vreme koje ćemo posvetiti svojim najbližima.

U skladu sa ovim, Comtrade će nastaviti da podržava i društveno odgovorno poslovanje i obrazovne inicijative, kao i da pruža šanse mladim talentima, uz razne humanitarne inicijative i akcije. Sve ovo su gradivni blokova zdanja koje zajednički podižemo sa svim ostalim dobitnicima ove značajne nagrade.

POPULARISANJE POSLOVNE ETIKE I ŽIVOTNIH VREDNOSTI

Zbog toga na kraju želim da još jednom u ime svih laureata izrazim svoju iskrenu zahvalnost na ovom, u nacionalnim razmerama velikom priznanju. Sve nas, ono inspiriše za dalji rad na individualnim dostignućima, poslovnim uspesima, društvenom angažovanju, dodatnoj afirmaciji naše zemlje i pružanju primera mlađima, kroz popularisanje poslovne etike i životnih vrednosti, baš kao što je to na sopstvenom primeru činio Kapetan Miša Anastasijević – rekao je Veselin Jevrosimović.

Ovaj Projekat uz logističku podršku Privredne komore Srbije, realizuju Media Invent, Privredna komora Vojvodine i Univerzitet u Novom Sadu, dok je medijski pokrovitelj Radio-televizija Vojvodine.

Dodela nagrada organizovana je u Velikoj sali Save Tekelije u Galeriji Matice srpske. Svečanost je počela pevanjem himne “Bože pravde”.

Nagrade su dodeljene u Galeriji Matice srpske, Foto: Nikola Tomić

Ovo je završna faza akcije “Put ka vrhu”, na kojoj se dodeljuje nagrada na nivou cele Srbije. Prethodno su dodeljene nagrade Kapetan Miša Anastasijević na regionalnom nivou, a svi oni koji su izabrani za najbolje u svojim regionima bili su nominovani i za ovu, republičku nagradu.

Nagrađeni su dobili Statuetu kapetana Miše Anastasijevića.


Jedan od laureata je i Dijana Đoković, Foto: Nikola Tomić

Inače, ova prestižna nagrada nosi ime po Miši Anastasijeviću, uglednom preduzetniku iz nekadašnje Srbije, koji je znao da podeli deo svog bogatstva i sa svojim narodom.

– Upravo te vrline, koje su krasile pojedince u 19. veku nedostaju nam u 21. veku. Smatramo da je zadužbinarstvo naša tradicionalna vrednost koju treba da negujemo i oživimo svome otečestvu i to je nešto što bi trebalo da bude ugrađeno u svakome kome dodeljujemo ovu povelju. Ne dajemo mi našem otečestvu samo skupa zdanja i materijalne vrednosti, već dajemo i nematerijalna blaga, koja su nekada i važnija – kazao je profesor Radovan Pejanović, predsednik žirija.


Veselin Jevrosimović, najuspešniji preduzetnik u Srbiji, Foto: Nikola Tomić

Među ovogodišnjim laureatima su i: Dušan Bajatović, generalni direktor JP “Srbijagas”, Miloš Nenezić, predsednik Skupštine PK Srbije i generalni direktor “Trajal Korporacije” Kruševac, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor Kompanije NIS AD Novi Sad, prof. dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bratislav Milovanović, vlasnik “Pogled Grupe” Niš, Opština Derventa (Republika Srpska), načelnik Milorad Simić, mr Goran Jović, direktor PKS-RPK Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, prof. dr Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta Beograd, prof. Jelica Stojanović, predsednica Matice Srpske u Crnoj Gori, Vojnomedicinska akademija, načelnik pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, prof. dr Ivo Visković, redovni profesor FPN, Bojana Borić-Brešković, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu, dr Miodrag Koprivica, direktor RTV Vojvodine, Milan Lane Gutović, glumac i drugi.

(Telegraf.rs)

Share.

Leave A Reply