Spajaju se poslovi zaštite podataka kompanija Cohesity i Veritas

0

Spajaju se poslovi zaštite podataka kompanija Cohesity i Veritas, formiran novi lider u bezbednosti i upravljanju podacima uz pomoć veštačke inteligencije

Cohesity, lider u oblasti bezbednosti i upravljanja podacima pomoću VI, i Veritas, lider u bezbednoj multi-cloud elastičnosti podataka, danas najavljuju svoj konačni sporazum prema kojem Cohesity namerava da se kombinuje sa Veritasovim poslovanjem za zaštitu podataka, koji će biti izdvojen iz Veritasa, kako bi stvorio novog lidera u oblasti bezbednosti i upravljanja podacima. Kupci će imati koristi od ubrzanih inovacija zajedničke kompanije, omogućenih istraživanjem i razvojom koji se mogu skalirati, njenom nepokolebljivom podrškom uspehu klijenata i jednim od najobimnijih partnerskih ekosistema IT industrije.

Sanjay Poonen će voditi kombinovanu organizaciju kao izvršni direktor i njen predsednik. Greg Hjuz, izvršni direktor Veritasa, biće član Upravnog odbora i strateški savetnik Sanjaja Poonena nakon zatvaranja ove transakcije.

Zaštita svetskih podataka i sticanje uvida na bazi tih podataka su glavni imperativi za IT praktičare sve do članova upravnog odbora. S obzirom na neobuzdanu pretnju rensomverom, svakoj organizaciji je potrebna strategija sajber otpornosti. Pored toga, tehnološki i poslovni rukovodioci sada imaju jedinstvenu priliku da iskoriste moć generativne VI za sticanje uvida vođenih podacima, da bi oslobodili nove nivoe efikasnosti, inovacija i rasta.

Kombinovane inovacije kompanija Cohesity i Veritas će direktno odgovoriti na ove izazove, nudeći organizacijama sveobuhvatan, multi-cloud portfolio zaštite podataka sa moćnim, jednostavnim korisničkim iskustvom i centralno upravljanom hiperkonverziranom platformom visokih performansi. Ova veoma komplementarna kombinacija stvoriće novog lidera u oblasti bezbednosti i upravljanja podacima sa brojnim ponudama proizvoda kako bi pomogla klijentima da se pozabave svojim potrebama za bezbednošću podataka i uvidom u podatke. Kombinovana kompanija će okupiti 100 egzabajta zaštićenih podataka, globalni izlazak na svetsko tržište, visok prodor u velika preduzeća sa 96 Fortune 100 kompanija i 80% kompanija s liste Globalnih 500, kao i snažan partnerski ekosistem u svim segmentima dobavljača usluga u informatičkom oblaku, bezbednosnih igrača, VAR-ova, integratora sistema i hardverskih OEM-ova.

Kombinovana kompanija će nastaviti da ulaže i unapređuje mapu puta i strategiju svih Cohesity proizvoda i usluga, kao i Veritas NetBackup, NetBackup uređaje i ponude Alta zaštite podataka, istovremeno radeći na isporuci integrisanog rešenja koje kombinuje najbolju tehnologiju dveju kompanija.

„Duboko smo posvećeni našoj misiji da zaštitimo svetske podatke. Ovaj dogovor će kombinovati brzinu i inovacije kompanije Cohesity sa Veritasovim globalnim prisustvom i instaliranom klijentskom bazom. Predvodićemo sledeću eru veštačkom inteligencijom pokretanih zaštite podataka i upravljanja podatacima tako što ćemo okupiti najbolje od oba portfolija proizvoda – Cohesity-jevu skalabilnu arhitekturu idealno pogodnu za savremena radna opterećenja i snažne mogućnosti generativne VI i bezbednosne mogućnosti i Veritasovu šitroku i globalno rasprostranjenu podršku radnim opterećenjima, posebno među Global 500 organizacijama i velikim agencijama u javnom sektoru,“ rekao je Sanjay Poonen, predsednik i izvršni direktor kompanije Cohesity. „Ova kombinacija će biti pobeda za naših kolektivnih 10.000 klijenata i 3.000 partnera i jedva čekam da radim sa Veritasovim timom kako bi našu viziju sproveli u delo“, dodao je Cohesity.

Greg Hjuz, izvršni direktor Veritasa, izjavio je: „Veritas i Cohesity dele zajedničku viziju osnaživanja preduzeća u zaštiti njihovih poseda kritičnih podataka kad su suočena sa razvojem sajber pretnji i složenošću hibridnih okruženja u IT oblaku. Dovođenje Veritasove izdiferencirane arhitekture koja je rođena u oblaku u Cohesity-jev snažan inovacioni motor, idealno će nas pozicionirati da ponudimo našim korisnicima transformativna rešenja protiv sajber napada, istovremeno isporučujući fleksibilnost i skalabilnost potrebne za napredovanje u multi-cloud eri“.

„Obe kompanije imaju visoke Neto Promoter ocene i dele nepokolebljivu, dugoročnu posvećenost kupcima. Postojeći proizvodi će i dalje biti podržani dugi niz godina, istovremeno koristeći zajedničke najbolje tehnologije kako bi se obezbedila najinovativnija mapa puta za budućnost koja oduševljava kupce“, nastavio je Poonen. „Duboko smo posvećeni i Cohesity i Veritas klijentima, partnerima i zaposlenima dok ubrzavamo inovacije usmeravane ka korisnicima kao jedna kompanija“, istakao je Poonen.

„Verujem da bi klijenti mogli da imaju koristi od kombinacije Cohesity-jeve jednostavne i bezbedne platforme visokih performansi i uvida podataka sa omogućenom VI, zajedno sa Veritas-ovim globalnim prisutnošću i mogućnostima koje su od početka osmišljene za rad u oblaku. Kombinovana kompanija će imati koristi od skaliranja napora za istraživanje i razvoj i mogućnosti bez premca u industriji, da pomogne klijentima da budu bezbedniji i ponudi im napredne mogućnosti u upravljanju podacima i uvidima“, rekao je Patrik Murhed, osnivač, ceo i glavni analitičar u Moor Insights & Strategy. .

Kompanije će zajedno ciljati ukupno tržište (TAM) koje se može rešiti od preko 30 milijardi dolara. Ova cifra uključuje tržište softvera za replikaciju podataka i zaštitu, koje se procenjuje na 12,2 milijarde dolara u 2024. Prošireni go-to-market pristup, geografska prisutnost i resursi istraživanja i razvoja omogućiće kombinovanoj kompaniji da ubrza usvajanje novih klijenata i pomogne u primeni inovativnih rešenja u okviru brzorastućeg segmenta bezbednosti podataka i upravljanja.

Kombinacija će obezbediti ubedljive pogodnosti za kupce, sa povećanim resursima za investiranje u tehnološke inovacije, istovremeno dodajući skalabilnost za podršku korisnicima širom sveta. Po pro forma osnovi za fiskalnu godinu koja se završava jula 2023. godine, kombinovani entitet je imao prihode veće od 1,6 milijardi dolara, godišnji prihod od ponavljanja (ARR) od 1,3 milijarde dolara, i 27 procenata korigovanu gotovinsku EBITDA marginu. Pored toga, kombinacija će povećati dugoročni rast sa postepenim mogućnostima proširenja proizvoda i geografske ekspanzije, čime će se osigurati da klijenti mogu da pristupe najboljim alatima i uslugama kako bi zaštitili svoje podatke.

Detalji transakcije

Transakciju je jednoglasno odobrio svaki od upravnih odbora Cohesitya i Veritasa i očekuje se da će biti zatvorena do kraja 2024. Cohesity će finansirati transakciju kombinacijom kapitala i duga. Transakcija vrednuje kombinovanu kompaniju na otprilike 7 milijardi dolara. U vezi sa transakcijom, Veritas očekuje da započne razmenu ponuda ili sličnih transakcija u vezi sa postojećim dugom.

Kombinovana kompanija dobiće podršku sadašnjih marquee investitora, uključujući Softbank Vision Fund, Sequoia Capital, Wing Venture Capital, Premji Invest i druge. Postojeći deoničari Veritasa, uključujući većinskog vlasnika (Carlyle), postaće deoničari Cohesitya po zatvaranju transakcije. Patrik Mekarter, izvršni direktor i kopredsednik globalne tehnologije u Karlajlu, pridružiće se Upravnom odboru Cohesitya nakon zatvaranja transakcije. Haveli Investments će učestvovati kao novi značajan investitor u sklopu ove transakcije, a Premji Invest će povećati svoje vlasništvo u Cohesity-u. Pored toga, Madrona će postati novi investitor u kombinovanu kompaniju. U saradnji sa tim investicijama, Brajan Šet, osnivač i direktor kompanije Haveli Investments, pridružiće se Upravnom odboru Cohesity-a po zatvaranju transakcije, a Sandeš Patnam, izvršni partner Kompanije Premji Invest, pridružiće se Upravnom odboru Cohesity-a kasnije ovog meseca. Ova snažna podrška osigurava finansijske i operativne resurse od suštinskog značaja za podsticanje rasta kompanije, proširenje njenog globalnog prisustva i za nastavak inovacija proizvoda.

Preostala imovina Veritasovih preduzeća formiraće zasebnu kompaniju „DataCo“. „DataCo“ će činiti Veritasova InfoScale, Data Compliance i Backup Exec preduzeća, a funkcionisaće autonomno, poboljšavajući agilnost i prilagodljivost. Ova novootkrivena nezavisnost omogućiće ovim preduzećima da sprovode oštro fokusiran, ka klijentu fokusiran pristup. Svaki entitet imaće posvećene istraživačke i razvojne timove, s ciljem da isporuči specijalizovana rešenja prilagođena upravo njihovim tržištima. „DataCo“ će predvoditi izvršni direktor Lorens Vong, trenutno viši potpredsednik za strategiju i proizvode u Veritasu.

Share.

Leave A Reply