Sony slavi šest osvojenih EISA nagrada za 2015/2016. godinu

0

Kompanija Sony ove godine ima čak šest razloga za slavlje, jer je upravo toliko uređaja nagrađeno prestižnim priznanjima koje dodeljuje Evropska asocijacija za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association). Ovo ugledno udruženje okuplja urednike iz 50 specijalizovanih časopisa iz 20 evropskih zemalja, a šest nagrada koje je osvojio Sony pokazatelj su kontinuirane posvećenosti japanske kompanije proizvodnji inovativnih uređaja koji osvajaju i izgledom i performansama.

U kategoriji „European Soundbase 2015-2016“ nagrađen je Sony HT-XT3

Sony HT-XT3 zvučnik nudi zadivljujući kvalitet zvuka i brojne mogućnosti povezivanja, a njegovo tanko i elegantno telo prilagođeno je televizorima sa ekranima do 65 inča i težine do 50 kg. Koaksijalni dizajn zvučnika kombinuje zvučnik širokog opsega i visokotonac u jednoj 2-sistemskoj zvučničkoj jedinici radi pružanja širokog opsega niskih i visokih tonova. U kombinaciji sa ugrađenim niskotoncima, ovo omogućava da HT-XT3 reprodukuje zvuk punog frekventnog opsega uz HD detalje. Izbor funkcija za povezivanje je izvanredan i uključuje: HDMI, Ethernet, Wi-Fi, USB, Bluetooth, NFC, kao i kompatibilnost sa aplikacijom Google Cast. Podržani su Hi-Res Audio formati kao što su Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, FLAC, WAV i DSD. Uz pomoć Sony SongPal aplikacije, HT-XT3 se može povezati i sa Multiroom audio sistemom.

U kategoriji „European Design TV 2015-2016“ nagrađen je Sony KD-65X9005C

Ne dešava se često da vas televizor zadivi pre nego što ga uključite, ali izuzetni dizajn modela 65X9005C će to svakako uspeti. Ekran dijagonale od 65 inča i sa samo 4,9 mm debljine u najtanjem delu, biće savršeni dodatak za svaku dnevnu sobu. Inovativni Sony vertikalni sistem protoka vazduha omogućava montiranje televizora tako da stoji tik uza zid, a oni koji požele da koriste postolje za TV mogu da izaberu između široke ili uske pozicije za elegantne aluminijumske nogice. Pored impresivnog dizajna, ovaj televizor odlikuje i 4K Ultra HD ekran sa jedinstvenom Sony Triluminos Display tehnologijom koja pruža oštre slike intenzivnih boja, dok Android platforma nudi i brojne funkcije koje možete videti na sofisticiranom ekranu.

U kategoriji „European Professional Compact System Camera“ nagrađen je Sony α7 II

Model α7 II je profesionalni fotoaparat kompaktnog sistema punog formata čije bogate mogućnosti u laganom telu predstavljaju jaku konkurenciju DSLR fotoaparatima punog formata. Senzor punog formata sa 24 miliona piksela pruža visok dinamički opseg u kombinaciji sa smanjenim šumom na visokim ISO podešavanjima, dok hibridni autofokusni sistem omogućava brzo i precizno fokusiranje. Telo napravljeno od legure magnezijuma i novi rukohvat pružaju revolucionarno iskustvo u odnosu na prethodni model, dok je ugrađeni sistem stabilizacije slike po pet osa naročito koristan kada snimate iz ruke, posebno pri fotografisanju objekta na maloj razdaljini i pri malim brzinama okidača.

U kategoriji „European Travel Compact Camera“ nagrađen je Sony Cyber-shot DSC-HX90/V

Sony Cyber-shot DSC-HX90/V je najmanji kompaktni fotoaparat na svetu u svojoj kategoriji sa ugrađenim elektronskim tražilom. Objektiv Zeiss Vario – Sonnar T* nudi izuzetno moćan opseg od 24 do 720mm koji će napraviti dugovečnu uspomenu od svake situacije na putovanju. Elektronsko tražilo omogućava fotografisanje u nivou očiju i posebno je korisno pri jakom osvetljenju, a po potrebi se jednostavno može uvući u telo fotoaparata. LCD ekran ima mogućnost rotiranja za 180°, što olakšava kreativno snimanje iz različitih uglova. Model HX90V ima i mogućnost 1080/60p snimanja veoma visokog kvaliteta, kao i ugrađen GPS i Wi-Fi sa NFC standardom.

U kategoriji „European Compact System Lens“ nagrađen je Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS

Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS je verovatno najbolji objektiv u svojoj kategoriji, ostvarivši neke od najzapaženijih rezultata testiranja koje su sproveli EISA stručnjaci. Ovaj model pruža neverovatno oštru sliku, čak i u uglovima pri maksimalnom otvoru blende, pri čemu su distorzija i hromatska aberacija minimalne. Nivo kontrasta omogućava pravljenje odličnih fotografija, a sa objektivom f/2.8, zahvaljujući kružnim otvorima blende, pravi se prelepi bokeh efekat, sa nežnom gradacijom tonova. Čvrsta izrada, tiho fokusiranje i efektivna optička stabilizacija čine ovaj objektiv izuzetnim.

U kategoriji „European Multimedia Smartphone“ nagrađen je Sony Xperia™ Z3+

Sony Xperia Z3+ nudi jedinstvenu kombinaciju prefinjenog dizajna, raznovrsnih opcija i čvrste izrade. Ovaj pametni telefon tanak samo 6,9 mm je otporan na vodu i prašinu, a uz njega ćete uživati i u multimedijalnim sadržajima kao što su fenomenalne fotografije, oštri 4K video snimci, kao i zvuk visoke rezolucije. Nova prednja kamera rezolucije 5 megapiksela sa 25mm širokougaonim objektivom idealna je za impresivne grupne selfije, dok glavna kamera omogućava unapređene performanse u uslovima slabijeg osvetljenja, kao i bržu obradu fotografija. Audio podešavanja su u potpunosti kompatibilna sa sadržajem visoke rezolucije i automatski se prilagođavaju bilo kojim povezanim slušalicama. Povrh svega toga, Sony je uspeo da produži trajanje baterije do dva dana.

Share.

Comments are closed.