Softverski gigant Merkle najavio širenje u Srbiji u 2022. godini

0

Ivan Isailović je postao novi izvršni direktor međunarodne softverske kompanije Merkle u Srbiji i na toj poziciji je nasledio Filipa Gorta, koji je ovu dužnost obavljao prethodne tri godine.

Novi direktor više od dvadeset godina gradi iskustvo vodeći različite timove u kompanijama i agencijama kao što su Phoenix Consultancy i Hyperoptic, a njegove ekspertize su informacione tehnologije, prodaja i distribucija. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka – IT smer.

Kako Isailović navodi, u 2022. godini fokus kompanije Merkle u Srbiji biće stvaranje jakih softverskih timova, zbog čega se planira uvećanje broja zaposlenih od trenutnih 130 na do 200 visokokvalifikovanih softverskih inženjera.

Ivan Isailović

,,Srbija je već duže vreme jedna od najatraktivnijih lokacija za razvoj u okviru Merkle Dach grupe, pre svega zbog velikog broja izuzetno obrazovanih softverskih inženjera, zbog čega smo odlučili da odemo još jedan korak dalje, a to je da stvorimo regionalno prisustvo u zemlji. Od našeg dolaska u Srbiju, beogradska kancelarija konstantno beleži rast zaposlenih. Već smo u procesu otvaranja i kancelarije u Novom Sadu, a razmatramo da otvorimo predstavništvo i u Nišu. Cilj nam je da privučemo i zaposlimo najveće talente, i zato ćemo jačati brend kompanije Merkle koji će uticati na rast u pravcu senioriteta i kvaliteta. Pored iskusnih programera, želja nam je da pronađemo i jako dobre senior konsultante’’, zaključuje Isailović.

U fokusu zapošljavanja biće programeri koji rade u Java programskom jeziku, stručnjaci za Frontend i .NET tehnologije, dizajneri, QA i Salesforce eksperti

Kompanija Merkle, jedna od najistaknutijih svetskih digitalnih agencija, pruža „full-service“ softverska rešenja za korisničko iskustvo zasnovano na podacima i nastala je spajanjem agencija Namics i Isobar Švajcarska, od kojih je Namics u Srbiji prisutna od 2014. godine. Zajedno su deo multinacionalne Dentsu Aegis grupe koja zapošljava više od 66000 ljudi u 146 zemalja sveta.

Share.

Leave A Reply