Sinergija 21 – Digital Hotspot

0

Ovogodišnja digitalna Sinergiju 21 biće otvorena najaktuelnijim sadržajem iz Biznis&IT domena, u sklopu prepodnevnog dela konferencije. U nešto više od dva sata programa, učesnici Sinergije će moći da prate dinamične diskusije, korisna predavanja i uspešne studije slučaja.

Posebno se izdvaja izuzetna priča o inovacijama, primeni HoloLens tehnologije mešovite realnosti u digitalnoj transformaciji i unapređenju medicinske prakse, koja će biti preneta u saradnji sa Klinikom za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. 

Keynote sesije

Saznajte trendove bliske budućnosti, kakve promene nas čekaju i šta je potrebno kako bismo pravovremeno pripremili svoje organizacije za doba post-mobilne komunikacije i post-Cloud doba. Novi direktor kompanije Microsoft Srbija, Milan Gospić će uz osvrt na ova ključna obeležja nove ere digitalizacije otvoriti važna pitanja potencijala Srbije kao “Digital Hot Spot” središta u regionu i IT industrije Srbije kao glavnog pokretača ove ideje. Kako se ova vizija menja i sazreva, otkriće nam u razgovoru sa Dejanom Cvetkovićem, Chief Technology Officer-om u Microsoft razvojnom centru u Srbiji koji ima i fantastične novosti za publiku Sinergije.

Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, otkriva detalje o Data centru u Kragujevcu, temelju za savremeno upravljanje podacima i elektronske usluge u hibridnom načinu rada za građane u okviru „Pametne Srbije“.

Novi svet rada i poslovanja je hibridan i čitav svet se takmiči u rešavanju pratećih izazova. O tome kakvi su koncepti i alati na raspolaganju govori Jugoslav Pirić, Microsoft EMEA, Microsoft Sales Director for Microsoft Cloud and Enterprise Advanced Solutions and Workloads.

A kako se u eri promena menjamo na bolje, gde je mesto Srbije u regionalnim okvirima, šta možemo da naučimo od najbližeg okruženja, a šta okruženje od nas – otkriće Alfredo Giannattasio, v.d. generalnog direktora Microsofta za region od 24 zemlja kome pripada i Srbija.

Dobra praksa pod lupom

Koji su aduti Srbije kao Digitalnog Hotspota potvrđeni u praksi rasvetljava naš drugi blok sadržaja Biznis dana – u nizu studija slučaja, svoja iskustva i dugoročne koristi od uspešno realizovanih projekata digitalizacije u kompanijama Delhaize Srbija, Nelt i Stada GIS – podeliće rukovodioci i eksperti ovih kompanija, kao i partnera uključenih u projekte.

Lideri velikih IT kompanija o jačanju uticaja IT Biznisa u Srbiji

Centralna panel diskusija sa liderima stranih i domaćih kompanija koje ulažu u razvoj IT industrije u Srbiji. Govoriće se o mogućnostima za bolje pozicioniranje Srbije u regionu i ključnim tačkama na koje bi se trebalo fokusirati da bi se podstakao dalji razvoj. Među panelistima će se naći i predstavnici institucija koje imaju uticaj na stvaranje povoljne atmosfere za ovu industriju. Učesnici panela će biti: Nenad Paunović, Vlada Republike Srbije; Milan Gospić, Microsoft; Veselin Jevrosimović, Comtrade; Rachel Duran, Ambasada SAD; Stefan Lazarević, NCR, uz moderiranje Nebojše Bjelotomića iz inicijative Digitalna Srbija.

Startup-ambicije u domenu veštačke inteligencije

Biznis segment ovogodišnje Sinergije donosi i panel diskusiju na temu Startup-ambicije u domenu veštačke inteligencije. Zašto Srbiji nedostalju Unicorni kojih u okruženju već ima, kakav je pogled Venture fondova na AI i šta bismo od startupa voleli da vidimo, gde je uloga državnog AI Instituta – gde će se pridružiti Davor Sakač, TS Venture Fond; Dubravko Ćulibrk, Institut za veštačku inteligenciju; Vladimir Banić, Informatika i Marko Marjanović, Microsoft. Panel pod pokroviteljstvom Serbian AI Society će moderirati Jovan Stojanović, osnivač Serbian AI Society, suosnivač Anari AI i osnivač Wonderland AI.

Kako se prijaviti za Sinergiju

Da biste se registrovali na web strani konferencije, potrebno je da ispratite nekoliko jednostavnih koraka. 

Ukoliko prošle godine niste napravili svoj nalog, potrebno je da to sada učinite, a zatim ispratite uputstva koja će Vam stići na email adresu, koju ste koristili pri kreiranju naloga.

Ukoliko imate nalog od prošle godine, potrebno je da se ulogujete i nastavite proces prijave, takođe prateći uputstva koja će Vam stići.
Na email adresu koju ste uneli pri registraciji, biće Vam dostavljene sve novosti i informacije u vezi sa konferencijom, a pred samu konferenciju i uputstva kako da pratite online događaj, sa pratećim linkovima.

Registrujte se ovde!

Share.

Leave A Reply