SES-ov peti i šesti satelit O3b mPOWER uspešno lansirani

0

Kompanija SES je objavila da su dva dodatna O3b mPOWER satelita uspešno lansirana u svemir raketom SpaceX Falcon 9 sa Cape Canaveral Space Force Station na Floridi, SAD, u 16:08 po lokalnom vremenu. Sa lansiranjem petog i šestog O3b mPOWER satelita, sistem dovršava šest satelita srednje orbite Zemlje (MEO) potrebnih za pružanje mrežnih usluga visokih performansi koje isporučuju visoku propusnost, predvidljivu nisku latenciju, jedinstvenu fleksibilnost i dostupnost usluge.

Prošlog meseca, kompanija SES je najavila da će u konstelaciju dodati još dva satelita koje je izgradio Boeing, čime će ukupan broj O3b mPOWER satelita biti 13. Očekuje se da će dodatna investicija biti pokrivena u okviru SES-ovog postojećeg opredeljenog CapEx omotača. Prva četiri O3b mPOWER satelita lansirana u prošloj godini stigla su na svoju ciljnu orbitalnu poziciju i prolaze kroz proveru u orbiti, uključujući seriju testova validacije sistema koji obuhvataju i svemirske i zemaljske komponente.

Samo u 2023. godini, SES je uveo i testirao više od 160 O3b mPOWER terminala preko postojeće O3b konstelacije da bi opsluživao korisnike mobilnosti, klijente iz oblasti telekomunikacija, vlade i preduzeća.

„Sa petim i šestim satelitom O3b mPOWER koji su lansirani i koji će početi da rade u narednih nekoliko meseci, mi se pripremamo za pružanje usluga povezivanja visokih performansi koje su potrebne našim klijentima. Ugradnjom otpornosti u mrežu, uvereni smo da će naši klijenti moći da se oslone na nas da isporučimo pouzdanu i bezbednu konekciju potrebnu za vođenje njihovih operacija“, rekao je Ruj Pinto (Ruy Pinto), izvršni direktor SES-a.

Očekuje se da komercijalni servis O3b mPOWER počne tokom drugog kvartala 2024.

Za dodatne informacije o O3b mPOVER posetite newsroom.

Share.

Leave A Reply