Schneider Electric proglašen najetičnijom kompanijom na svetu

0

Kompanija Schneider Electric, globalni lider u upravljanju električnom energijom i automatizacijom, dobitnik je priznanje za najetičniju kompaniju u 2015. godini. Svetskim liderom u definisanju i unapređivanju standarda etičkog poslovanja i praksi kompaniju je proglasio  Ethisphere Institut.

Među 132 ocenjene fabrike od strane Ethisphere Instituta, Schneider Electric je jedna od tri kompanije u kategoriji “kapitalna dobra” koja je nagrađena ove godine. Ovo prestižno priznanje, koje kompanija osvaja već petu godinu za redom, znači da su u Schneider Electric-u posvećeni sprovođenju etičkih standarda poslovanja i prakse, osiguravanju dugoročnih vrednosti za ključne aktere kao što su kupci, zaposleni, dobavljači, regulatori i investitori.

U kompaniji Schneider Electric, etika i upravljanje se prepoznaju kao ključni elementi rasta i konkurentnosti kompanije. Oni se vode poveljom “Naši principi i odgovornosti”, dokumentom koji predstavlja skup smernica kako bi saradnici Grupe imali zajedničku bazu za odgovorno ponašanje. Ovaj pravilnik je formulisan u skladu sa 10 načela Global Compact-a, principa upravljanja kompanijama, Opšte deklaracije o ljudskim pravima i međunarodnih standarda rada. Saradnici Schneider Electric-a podržavaju program “odgovornosti i etičke dinamike”, koji je tu da im pomogne da rukovode bilo kojim etičkim pitanjima koja se mogu pojaviti.

“Najetičnije svetske kompanije svesne su značaja veze između etičke poslovne prakse i poboljšavanja performansi kompanije. Ove kompanije koriste etiku kao sredstvo da bolje definišu svoje industrijsko liderstvo i one razumeju značaj etičke kulture. Priznanje Svetski najetičnije kompanije podrazumeva više od spoljašnje poruke ili nekolicine rukovodilaca koji će reći prave stvari.” Istakao je izvršni direktor Ethisphera, Timoti Erblih. “Zasluga za ovo priznanje podrazumeva kolektivnu akciju globalne radne snage od vrha nadole. Čestitamo svima u Schneider Electric-u za ovo izutetno dostignuće.”

­­Priznanje Svetski najetičnije kompanije zasniva se na etičkom količniku Ethisphere-ovog instituta.Etički količnik je razvijan tokom godina istraživanja u cilju obezbeđivanja instrumenta za procenu učinka jedne organizacije na objektivan, dosledan i standardizovan način. Informacije koje su prikupljene pružaju sveobuhvatan uzorak čvrstih kriterijuma za odabir ključnih kompetencija više nego svi aspekti korporativnog upravljanja, rizika, održivosti, usklađenosti i etike. Kompletnu listu svetski najetičnijih kompanija možete pronaći na: http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/.

Share.

Comments are closed.