Schneider Electric najavio litijum-jonske baterije za trofazna UPS rešenja

0

Tehnološka poboljšanja i smanjeni troškovi ubrzavaju proces usvajanja u industriji data centara

Kompanija Schneider Electric, globalni specijalista u upravljanju energijom i automatizacijom, najavila je da će podržati korišćenje litijum-jonskih baterija (Li-Ion) kao alternativu za Valve Regulated (VRLA) baterije koje se koriste u mnogobrojnim trofaznim uređajima za neprekidno napajanje (UPS).

Schneider Electric pomaže svojim korisnicima u ključnim izazovima kada su UPS-evi u pitanju:

  • Značajno smanjenje dimenzija i težine UPS-a, što omogućava efikasnije korišćenje prostora: litijum-jonske baterije sadrže mnogo više energije po jedinici zapremine. Kao rezultat, baterije zauzimaju oko jedne trećine prostora (ili manje) od poredivog VRLA rešenja koje ima istu količinu energije. Ovo pomaže korisnicima da povećaju prostor za IT opremu, a takođe smanjuje potrebe za hlađenjem što se odražava kao ušteda na kapitalnim troškovima i troškovima tekućeg poslovanja.
  • Potrošnja UPS baterije i održivost: dugotrajnost litijumskog dizajna znatno smanjuje troškove i održavanje kao i sam proces zamene baterije.

“Dok VRLA nastavlja da bude dominantna energetska tehnologija za UPS-eve zbog niske cene i visokog nivoa pouzdanosti, litijum-jonska baterija postaje sve više privlačna opcija za sve veći broj klijenata”, izjavio je Pedro Robredo potpredsednik Secure Pover Sistems Schneider Electric. “Iako početna cena litijum-jonskih baterija ostaje viša nego VRLA, ovaj jaz značajno je smanjen u poslednjih nekoliko godina. Zavisno od aplikacije, litijum-jonsko rešenje može da ponudi smanjenje projektovanih troškova životnog veka od 10 do 40 odsto u odnosu na njihov inicijalni životni vek.“

Litijum-jonske baterije su dostupne od druge polovine 2016. godine za projekte koji podržavaju Symmetra MW, Galaxy 7000 i Galaxy VM uređaje Schneider Electric-a. Dodatna podrška trofaznim proizvodima biće na raspolaganju u 2017. godini.

Share.

Comments are closed.