Schneider Electric na samom vrhu sa svojim ADMS rešenjem

0

Prema izveštaju Guidehouse Insights, Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, prepoznat je kao kompanija koja proizvodi najbolje ADMS rešenje. Prvo mesto  je rezultat inovativne strategije i roadmap-a zasnovanog na pouzdanosti, operativnoj efikasnosti, fleksibilnosti mreže i održivosti.

Guidehouse Insights procenjuje konkurentnost ADMS rešenja i mogućnost kompanija da odgovore na zahteve klijenata. Namera mu je da pomogne klijentima i učesnicima na tržištu da bolje razumeju ponudu, razlike u rešenjima i upoznaju se sa dostignućima projekta.

„Počastvovani smo što nas je Guidehouse prepoznao kao lidera sa najboljim ADMS rešenjem na svetu“, izjavio je Alexis Grenon, Senior Vice President of Digital Grid kompanije Schneider Electric. „Kontinuiranom težnjom i značajnim ulaganjem u rešavanje rastućih izazova sa kojima se operateri mreže susreću, mi pružamo širok spektar mogućnosti i opcija koji se mogu proširiti od komunalnih preduzeća sa ograničenim resursima do onih sa najkomplikovanijim zahtevima“.

“ADMS softver je proizvod na kojem rade stručnjaci Schneider Electric Hub-a dugi niz godina. Ovaj softver nije bio samo naš prolaz u svet, već pokazatelj da su znanje i stručnost nužni ukoliko želimo da kreiramo rešenja koja imaju odgovor na izazov vremena u kojem živimo i poslujemo. Uveren sam da će znanje i stručnost biti brana i odgovor, i za izazove koji dolaze, u budućnosti“, izjavio je Dragoljub Damljanović, direktor Schneider Electric Hub.

Kriterijumi kojima je Guidehouse Insights vođen u proceni Schneider Electric-a u kategoriji ADMS rešenja na globalnom nivou obuhvataju:

  • Vizija: U cilju ispunjavanja rastućih zahteva za održivijim, otpornijim, efikasnijim i fleksibilnijim mrežama, poslovni modeli elektrodistributivnih preduzeća se menjaju kako bi pružili veći broj usluga, obezbedili benefite društvu i ispunili rastući broj regulatornih zahteva. Schneider Electric se rukovodi ovim potrebama fokusirajući se na to da obezbedi vezu između ADMS-a i šireg ekosistema rešenja obezbeđujući upravljanje životnim ciklusom mreže. Takav pristup vodi ka kreiranju arhitekture na zajedničkoj platformi koja koristi izvornu interoperabilnost, povećava vrednost cloud-a, oslobađa mogućnosti veštačke inteligencije, podržava postepenu primenu pristupa Grid to Prosumer, otpornija je na cyber napade i smanjuje ukupne troškove održavanja.

Izlazak na tržište i partneri: Nudeći ADMS na globalnom nivou, direktno i kroz partnerski program EcoExpert, Schneider Electric je obogatio svoj ADMS portfolio nedavnim akvizicijama (AVEVA sa

  • OSIsoft, AutoGrid, QMerit, EnergiSage, EV Connect) i investiranjem u strateške saveze sa Microsoft-om i Esri-jem radi povećanja obima bogatog portfolija rešenja za digitalne mreže.
  • Tehnologija: Nedavna unapređenja EcoStruxure™ ADMS 3.9 umanjuju ukupne troškove održavanja kroz optimizovanu izgradnju i upravljanje modelom, i nude unapređeno upravljanje kvarovima, sveobuhvatno upravljanje distribuiranim izvorima električne enrgije (DER), pametno alarmiranje i sertifikaciju u oblasti upravljanja električnom energijom (IEEE 2030.5 i IEC 61850 standardi). Napred navedeno predstavlja nadogradnju dugoročne posvećenosti visokim performansama (1M ažuriranja i 300 hiljada promena u sekundi), cyber bezbednosti (SDL podržava NECR CIP i IEC 62443) i najvećem broju unapređenih funkcija.
  • Portfolio: Portfolio rešenja sadrži najveći broj ADMS funkcionalnosti, uključujući praćenje, planiranje, analizu, rad i optimizaciju kroz module kao što su SCADA, OMS, DMS, DERMS, planiranje, simulacije i obuku unutar i izvan kontrolnog centra. Širi portfolio Digital Grid-a uključuje EcoStruxure™ Grid OperationEcoStruxure™ DERMSEcoStruxure™ ArcFM (GIS), Grid Asset Advisor (APM), Grid Metering (Analytics) i Energy Profiler Online.
  • Određivanje cena: Sa novim modelom formiranja cena zasnovanim na vrednosti, Schneider Electric nudi više fleksibilnosti klijentima svih veličina, bez obzira na geografsku lokaciju, uključujući tržišta u razvoju i mala preduzeća. Ova evolucija takođe najbolje odgovara modelima postepene primene i novim ponudama na cloud-u koje omogućavaju skaliranu agilniju implementaciju kao odgovor na buduće zahteve koji pokrivaju mnoštvo use cases.

Za više informacija o Schneider Electric EcoStruxure™ ADMS rešenjima, pročitajte EcoStruxure™ ADMS i EcoStruxure™ Grid Operation

Više detalja o Mrežama budućnosti možete pronaći na stranici Schneider Electric Grids of the Future

Share.

Leave A Reply