Schneider Electric na DATUM konferenciji

0

Kompanija Schneider Electric, svetski lider na polju upravljanja električnom energijom učestvovaće na konferenciji dana tehnološkog umeća „DATUM“ (data centri i IT infrastruktura), koja će se održati u utorak 19. maja 2015. godine od 10.00 časova, u hotelu „Crowne Plaza“.

DATUM konferencija, kao jedinstven tehnološki skup ove vrste, ponudiće odgovore na važna pitanja infrastrukture data centara kao što su: kako da obezbedite kontinuitet poslovanja, kako da ostvarite energetsku efikasnost, kako da umanjite rizike na fizičkoj infrastrukturi?

Ispred Schneider Electric-a, kroz studiju slučaja a na primeru zgrade Le Hive koja je sedište kompanije Schneider Electric u Parizu, predstaviće se rešenja koja obuhvataju kompletnu kontrolu energije a o kojima će govoriti Vasilije Kodžopeljić, direktor IT sektora. Specijalni gost kompanije Schneider Electrc na konferenciji biće Jason Dodier, Business Development in EMEA and Asia Pacific koji će govoriti o  integralnim rešenjima Infrastrukture prefabrikovanih data centara, tržištu prefabrikovanih data centara, aplikacijama i dodatnim vrednostima kao i o mnogim drugim stvarima.

Prefabrikovani data centri mogu imati različite forme (strukture, veličine i oblike). Forma određenog rešenja utiče na mogućnosti transportovanja, pozicioniranja ali i lokaciju (unutrašnja – vanjska montaža,  montaža na tlu – na krovu). Tri opšta oblika prefabrikovanih modula data centara su: ISO kontejner, kućište i kompaktni.

Moduli za napajanje i hlađenje koji su standardizovani, unapred sklopljeni i integrisani su najmanje 60% brži za primenu i daju prve uštede od 13% ili više u poređenju sa tradicionalnom infrastrukturom napajanja i hlađenja data centara. Sa druge strane, standardizovani, skalabilni, unapred sklopljeni moduli napajanja i hlađenja obezbeđuju uštede  kod “ukupnih troškova vlasništva” (TCO – Total cost of ownership) od 30% u odnosu na tradicionalnu, izgrađenu infrastrukturu napajanja i hlađenja data centara.

Zato implementacija prefabrikovanih modularnih data centara rezultuje razumljivim prednostima, uključujući brzinu puštanja u rad, predvidljivost i poznate troškove životnog ciklusa. Proces puštanja u rad – od projektovanja data centra, pripreme terena, nabavke opreme, instalacije – sasvim je drugačiji od izgradnje tradicionalnog data centra. Sada sve to možete dobiti od jednog jedinog vendora.

Više informacija možete pogledati na sajtu: http://datum.rs/

Share.

Comments are closed.