Saveti kompanije HMD Global, doma Nokia telefona, o tome kako da produžite životni vek baterije vašeg uređaja

0

U pojedinim zemljama danas se obeležava Nacionalni dan baterije, a svi možemo da se poistovetimo sa pravljenjem planova ili pokušajima da stignemo negde sa samo 1% preostale baterije na našem telefonu. Kako bismo izašli na kraj sa ovim strahom, proizvođač Nokia telefona, kompanija HMD Global, podelila je nekoliko korisnih saveta o tome kako maksimalno iskoristiti svoju bateriju i produžiti njen životni vek.

Nokia telefoni su poznati po svojoj dugotrajnoj bateriji. Klasični telefoni kao što je originalni Nokia 3310  telefon ostali su u lepom sećanju zbog toga koliko dugo je trajala njihova baterija između dva punjenja, a moderni Nokia pametni telefoni i klasični telefoni kompanije HMD Global, nastavljaju tu tradiciju.

Osim toga, najnoviji Nokia telefon, Nokia G11 dolazi sa baterijom koja traje neverovatna tri dana tako da možete da uživate celog vikenda, bez potrebe za punjačem. Takođe, dolazi sa tri godine bezbednosnih ažuriranja i dve godine ažuriranja softvera tako da možete da ga koristite duže.

U kompaniji HMD Global, domu Nokia telefona, smatraju da je biti oflajn ponekada odlično za našu digitalnu dobrobit, ali kako biste bili sigurni da je vaš telefon spreman za korišćenje kada vam je potreban i da će raditi duže, podelili su neke korisne savete koji će vam pomoći da produžite životni vek baterije:

  • Ne punite telefon do 100%

Stalno punjenje telefona do 100% kada koristite punjač visokog napona može da optereti bateriju vašeg telefona. Prestanak punjenja kada baterija dođe na 80-90% je dobra ideja, a idealno bi bilo da baterija vašeg telefona uvek bude između 30-80%. To će produžiti njen životni vek.

  • Isključite svoju lokaciju

Na Android telefonima možete potpuno isključiti svoju lokaciju/GPS ili blokirati određene aplikacije koje prate vašu lokaciju. Pogledajte Podešavanja > Aplikacije kako biste proverili koje aplikacije koriste vašu lokaciju i isključite ih.

  • Izbegavajte situacije u kojima je vaš telefon izložen ekstremnim temperaturama

Ekstremno niske temperature mogu brže da isprazne bateriju vašeg telefona. Držanje vašeg telefona na sobnoj temperaturi, kada je to moguće, osiguraće da baterija traje najduže što može.

  • Punite svoj telefon tokom dana

Ako želite da baterija telefona bude zdrava, punite je tokom dana, a ne preko noći. Kada je telefon ostavljen priključen na punjač, baterija će ponovo početi da se prazni. Nakon što nivo napunjenosti padne ispod određenog praga koji je postavio proizvođač, počeće ponovo da se puni. Na kraju, to može da ubrza degradaciju baterije, tako da na kraju možete da primetite da vaš telefon završava na 0% brže nego kada ste ga tek kupili. Ako ipak punite telefon noću, pazite da nije prekriven, npr. ispod jastuka, jer to može da pregreje bateriju, što će takođe pogoršati njene performanse tokom vremena.

  • Koristite raspoložive režime

Funkcije kao što je Smart Battery Mode na Android uređajima pomažu u očuvanju baterije vašeg telefona, pa ćete ga puniti ređe. Uključivanje dark režima na vašem telefonu takođe može produžiti trajanje baterije tokom dana, jer je potrebno manje energije za osvetljenje ekrana vašeg telefona. Pogledajte Podešavanja > Ekran kako biste tome pristupili.

Share.

Leave A Reply