SAS proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud

0

SAS globalni forum je godišnja konferencija posvećena najnovijim trendovima iz oblasti analitike i veštačke inteligencije. Ovom prilikom, najavljene su novosti iz kompanije SAS, lidera u analitici, koje će odrediti dalji kurs analitike u cloud tehnologijama.

Kao deo strateškog partnerstva sa Microsoftom, SAS Viya je puštena u rad u novembru na Microsoft Azure platformi. SAS sada proširuje podršku za Amazon Web Services i Google Cloud, a Red Hat OpenShift će biti obuhvaćen tokom godine.

SAS nastavlja da posvećeno omogućava korisnicima analitičke operacije tamo gde čuvaju svoje podatke. Prema prognozama analitičke kuće IDC, rast korišćenja tehnologija u oblaku će do 2024. godine biti 23 odsto.

„Analitika u oblaku je ono što naši korisnici žele“, rekao je Džej Upčurč, SAS Direktor informacionih tehnologija. „Ponosni smo na pionirski rad sa Microsoftom. Takođe, poštujemo i potrebu naših korisnika da odaberu druge opcije, a mi ćemo im pomoći da iskoriste ulaganja u oblak da bi ojačali svoje analitičke težnje“. Upčurč je dodao da SAS Cloud radi na Microsoft Azure-u i da je postigao rast od 34 odsto u poređenju sa prvim kvartalom prethodne godine. 

Tokom prethodne godine, kompanije koje su već sprovele digitalnu transformaciju, brže su se prilagodile tržišnim uslovima koji su se vrtoglavo menjali. Digitalna transformacija zahteva odluke zasnovane na analitici, a širenjem podrške za SAS Viya, korisnicima se daje mogućnost izbora i kontrole za primenu analitike bilo gde i u bilo kom obimu.

Share.

Leave A Reply