Samsung TV uređaji za 2022. godinu dobili sertifikat o smanjenju emisije CO₂ koji dodeljuje Carbon Trust

0

Kompanija Samsung Electronics, vodeći svetski proizvođač TV uređaja u poslednjih 16 godina, objavio je da su njegovi Neo QLED televizori za 2022. godinu dobili sertifikat „Smanjena emisija CO₂“ koji dodeljuje Carbon Trust, kao potvrdu svojih napora na polju smanjenja ugljeničnog otiska.

Ove godine je 11 modela Samsung TV uređaja za 2022. godinu, uključujući tri modela Neo QLED 8K, tri modela Neo QLED 4K, dva modela QLED, dva modela Lifestyle TV i jedan model Crystal UHD TV, dobilo ovaj sertifikat zahvaljujući smanjenju težine proizvoda i potrošnje električne energije tokom faze korišćenja.

Carbon Trust je globalna konsultantska kuća specijalizovana za klimatska pitanja sa misijom ubrzanog prelaska na budućnost bez ugljenika. Sertifikat „Smanjena emisija CO₂“ označava da se ugljenični otisak proizvoda smanjio u odnosu na prethodnu godinu. Koristi se za procenu količine gasova sa efektom staklene bašte nastale tokom celog radnog veka proizvoda primenom međunarodno priznatih standarda.

Samsung je već dugo posvećen ne samo podsticanju inovacija proizvoda, već i osmišljavanju i primeni tehnologija koje garantuju ekološku održivost. Tokom predstavljanja na sajmu CES 2022, Jong-Hi (JH) Han, potpredsednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odeljenja, objavio je viziju kompanije pod nazivom „Zajedno za sutra“ i istakao Samsungovu posvećenost stvaranju održive budućnosti i podsticanju saradnje u okviru globalne zajednice u cilju očuvanja planete.

U okviru ove inicijative Samsung segment poslovanja sa vizuelnim prikazima planira da koristi oko 30 puta više reciklirane plastike za proizvodnju pametnih uređaja u odnosu na 2021. godinu. Kompanija je takođe otkrila da planira da proširi upotrebu recikliranih materijala u svim mobilnim uređajima i kućnim aparatima do 2025. godine.

Pored toga, Samsung usvaja različite održive prakse kako bi ekološki uticaj tokom radnog veka svojih proizvoda sveo na minimum. Program kompanije pod nazivom „Eko-pakovanje“ – koji korisnicima omogućava da ambalažu u koju su zapakovani TV uređaji iskoriste kao različite komade nameštaja – ove godine je unapređen i sada se koristi 90% manje mastila, a spajalice se uklanjaju tokom proizvodnje.

Samsung je takođe na svim modelima TV uređaja za 2022. godinu unapredio SolarCell daljinski upravljač, koji eliminiše potrebu za baterijama zahvaljujući ugrađenim solarnim panelima. Takođe je razvio i primenio novi materijal napravljen od upotrebljene plastike koja bi inače završila kao morski otpad na monitoru visoke rezolucije S8 za 2022. kako bi smanjio otpad i sveo ekološki otisak na minimum.

„Kao tržišni lider već 16 godina zaredom, Samsung je fokusiran ne samo na tehnološki napredak, već i na inovacije vezane za tehnologiju okrenutu ka ljudima i životnoj sredini“, izjavio je Seokvo Jong, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj divizije za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics. „Samsung će nastaviti da sprovodi različite inicijative u oblasti održivosti i ekološke aktivnosti u skladu sa svojom „Going Green“ vizijom.“

Share.

Leave A Reply