Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

0

Samsung Electronics predstavio je danas nove nosive uređaje, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra. Novim pametnim satovima kompanija proširuje dostupnost Galaxy AI i pruža celokupno wellness iskustvo još većem broju zainteresovanih korisnika.

Novi članovi porodice nosivih uređaja ključni su za Samsung viziju, u kojoj Galaxy AI podržava unapređenje digitalnog zdravlja, pruža personalizovane uvide i prilagođena zdravstvena iskustva, za sveobuhvatnije razumevanje korisnika kroz holistički pristup svakodnevnom zdravlju.

Dobijanje tačnih, detaljnih i naprednih informacija o sopstvenom zdravlju, ključni je faktor u ovom procesu, a Samsung inovacije senzora, na novim Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra pomažu  ostvarenju ove vizije. Galaxy Watch7 povećava svakodnevnu dobrobit, uz personalizovane vežbe, kao i inteligentne i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja. S druge strane, Galaxy Watch Ultra, najnoviji dodatak liniji Galaxy Watch, najsposobniji je Samsung pametni sat dosad, dizajniran za podršku korisnicima u ostvarivanju izuzetnih atletskih dostignuća.

„Novosti u našem portfoliju nosivih uređaja, objedinjuju najnovije Samsung tehnologije i inovacije, i korisnicima pružaju detaljan uvid u zdravlje i dobrobit, pa čak i prevenciju mogućih tegoba,“ rekao je TM Roh, predsednik i rukovodilac Mobile eXperience Business sektora kompanije Samsung Electronics. „Inteligencija, uvidi i vodiči, koje nudimo u Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, pomoći će korisnicima da pretvore podatke u svrsishodne uvide, i otvore potpuno novu eru proširenih, inteligentnih zdravstvenih iskustava.“

Galaxy Watch7 – Detaljno razumevanje svakodnevne dobrobiti

Galaxy Watch7 dizajniran je s ciljem pomoći korisniku, u sticanju celokupnog razumevanja sebe. Uređaj podržava korisnike da kreiraju zdravije dane, sa više načina za podršku svakodnevnom zdravlju. Omogućava detaljno praćenje više od 100 vežbi, i izgradnju rutina kombinovanjem različitih vežbi s Workout Routine, kako bi postigli svoje ciljeve. Sa funkcijom Race, mogu da uporede trenutne i prošle performanse vežbanja u realnom vremenu,  a to pomaže u praćenju napretka i održavanju motivacije. Dodatno, Body Composition nudi detaljan „snimak“ tela i kondicije, za sveobuhvatno razumevanje tela.

Pokreće ga najmoćniji čip u porodici Galaxy Watch uređaja, po prvi put koristi procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, Galaxy Watch7 nudi besprekorno iskustvo s triput bržom središnjom procesorskom jedinicom i 30% poboljšanom energetskom efikasnosnošću aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sistemom, čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika, čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Uz prepoznatljiv kružni dizajn, Galaxy Watch7 korisnicima omogućava prilagođavanje uređaja njihovom ličnom stilu, s novim narukvicama, uključujući one rebrastog dizajna s istaknutim bojama šavova, kao i raznovrsnim prikazima brojčanika. Galaxy Watch7 donosi i intuitivno i besprekorno iskustvo između povezanih Galaxy uređaja. Korisnici mogu jednostavno odgovoriti na poruku, pomoću inteligentnih predloženih odgovora, koji ton poruke prilagođavaju analizom prethodnih razgovora, pomoću Galaxy AI. Koriščenjem dvostrukih gestova „štipanja“ jednostavno je upravljati Galaxy Watch satom i povezanim pametnim telefonom, čak i kada su korisnicima pune ruke.

Galaxy Watch7 biće dostupan u dve veličine, 40 i 44 milimetara u prečniku. Korisnicima će 40-milimetarska verzija biti dostupna u zelenoj ili krem boji, dok će verzija od 44 mm biti dostupna u zelenoj ili srebrnoj boji.

Galaxy Watch Ultra – najbolje za strastvene performanse

Dizajniran na osnovu naprednih mogućnosti praćenja zdravlja, kao i snažnog hardvera Galaxy Watch7, novi Galaxy Watch Ultra, najnoviji i najsnažniji dodatak porodici Galaxy Watch uređaja, otvara unapređena fitness iskustva za novi nivo sportskih dostignuća. Uređaj prati nasleđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizualnom utisku uređaja. Istovremeno, sistem dinamičkih dugmadi i kruna sata inspirišu korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tokom prezentacije.

Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomeraju svoje granice, sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće i hidroizolacijom od 10 ATM. Treba dodati i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9000 metara visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima.

Uređaj može pratiti višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove pločice za merenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power) za biciklizam precizno meri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra takođe nudi naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca, tako da svaki korisnik može da prilagodi intenzitet vežbe, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti.

Novost je i Quick Button, sa kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolisati vežbe, i mapirati druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve. Nakon vežbanja, uređaj prikazuje statistiku na prvi pogled, sa namenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada, za najbolju čitljivost u mraku. Pored toga, sa maksimalnom osvetljenošću od 3000 nita, Galaxy Watch takođe garantuje čitljivost, čak i na direkntoj svetlosti. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najdužom autonomijom baterije u Galaxy Watch porodici, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije, odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vežbanju.

Galaxy Watch Ultra dostupan je isključivo s kućištem razmera 47 milimetara, a korisnici će moći da biraju između titanijum sive, titanijum bele ili titanijum srebrne boje.

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Novi operativni sistem nudi napredne performanse i energetsku efikasnost, tako da korisnici mogu uživati u besprekornoj i fluidnoj interakciji, i na taj način duže koristiti svoj Galaxy Watch. Osim toga, mogu maksimalno iskoristiti svoje iskustvo nosivog uređaja, s pristupom mnogim popularnim aplikacijama direktno sa vašeg zgloba, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

Dostupnost

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra dostupni su u pretprodaji u Srbiji od 10. jula, a u maloprodaji će se naći od 24. jula.

Galaxy Watch7 od 40mm biće dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 39,999 dinara odnosno 44,999 dinara za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju, a model od 44mm  od 44,999 dinara odnosno 49,999 dinara, u Bluetooth odnosno LTE verziji. Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 84,999 dinara, isključivo u LTE verziji.

Share.

Leave A Reply