Samsung predstavlja rešenja nove ere iskustva u povezivanju na konferenciji SDC21

0

Programeri, kreativci i dizajneri istražili su nove načine razvoja rastućih Samsung ekosistema

Kompanija Samsung održala je online konferenciju 2021 (SDC21), u okviru koje je korisnicima, programerima i partnerima predstavila niz usluga i proizvoda za oblikovanje, izradu i stvaranje savršenih iskustava koja se lako integrišu u današnji način života.

Samsung je tokom događaja posebno istakao svoj pristup u kom su korisnici u središtu pažnje kad je reč o inovacijama. Kompanija je prikazala kako se napredak u oblasti veštačke inteligencije (VI), interneta stvari (IoT) i bezbednosti odražava na celokupan Samsung asortiman u cilju stvaranja iskustava koja se uklapaju u moderan način života i time označio novu eru povezanosti i saradnje.

„Ponosni smo na svoje inovatorske napore u saradnji sa zajednicom kreativnih programera”, izjavio je DJ Koh, predsednik i direktor divizije za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. „S obzirom na to da društvo postaje sve povezanije preko novih alata i uređaja, želimo da život ljudi učinimo lakšim i pametnijim – bez obzira gde se nalaze”, naglasio je on.

Platforme osmišljene za iskustvo povezivanja

Snažna platforma tehnologija u oblasti AI (veštačke inteligencije), IoT i bezbednosti unapređuje korisničko iskustvo i omogućava programerima da brže razvijaju kreativne aplikacije. Samsung je detaljno razradio planove jačanja tehnologija za osnovne platforme kao što su Bixby, SmartThings i Samsung Knox.

Samsung je na konferenciji SDC21 najavio unapređenja platforme Bixby, koja je postala centralni deo korisničkog iskustva za preko 300 miliona Samsung uređaja. Bixby sada koristi AI u uređaju i duboke neuronske mreže za obradu komandi na samim uređajima. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji u uređaju, ova aplikacija je čak 35% brža nego ranije.

Samsung je za programere predstavio i platformu Bixby Home, koja služi kao inteligentna veza između obrade prirodnog jezika platforme Bixby i platforme SmartThings. Sada se glasovne komande mogu izvršavati preciznije, uzimajući u obzir stanje i kontekst prilikom korišćenja različitih uređaja.

Samsung je najavio i novosti kada je reč o platformi SmartThings, a jedna od njih je potpuna integrisanost sa najnovijim standardom za kompatibilnost pametnog domapod nazivom Matter. Matter standard rešava programerske probleme interoperabilnosti i, u saradnji sa brojnim partnerima, predstavljaće osnovu za jednostavnu povezanost pametnog doma. Softver SmartThings Hub će takođe biti uvršten u asortiman Samsung proizvoda, među kojima su televizori Samsung Smart TV i frižideri Family Hub.

Sigurnost na prvom mestu

Samsung smatra da su podaci o korisnicima i lična privatnost podjednako važni kao iskustva koja njegovi uređaji omogućavaju, te je kompanija posvećena pružanju savršenog korisničkog iskustva i vodi računa o tome da su njegoviuređaji i usluge potpuno bezbedni. Samsung Knox, sigurnosna platforma nudi ugrađenu zaštitu za preko 100 miliona Samsung uređaja. U cilju dodatne zaštite podataka o korisnicima, Samsung Knox Vault dolazi u kombinacijispecijalizovanog hardvera za bezbednost (novi bezbedan procesor i izolovana sigurnosna memorija) i novog integrisanog softvera koji štiti najosetljivije podatke u Android operativnom sistemu i aplikacijama. Kompanija Samsung je tokom konferencije SDC21 istakla značaj saradnje i svoje filozofije razvoja otvorenih resenja za unapređivanje bezbednosti i privatnosti, te je i naglašeno da će nastaviti da radi na uvođenju alata za analizu bezbednosti na bazi otvorenog koda.

Samsung je na konferenciji SDC21 predstavio i svoje „Principe privatnosti“, naglasivši tri oblasti koje su u osnovi svih inovacija kompanije: zaštitu, izbor i transparentnost. Korisnicima, programerima i partnerima se na osnovu ovih principa daju informacije koje su im potrebne da bi donosili odluke kako da upravljaju podacima. Kompanija korisnicima nudi opciju pregleda i upravljanja dozvolama u podešavanjima privatnosti na Galaxy uređajima i Smart televizorima, a Samsung principi  privatnosti su dostupni preko Portala privatnosti. Samsung će nastaviti da sarađuje sa globalnim stručnjacima za sigurnost na podrucju privatnosti i raditi  na uvođenju alata za analizu bezbednosti na bazi otvorenog koda kako bi njegovi ekosistemi bili još bezbedniji.

Nove funkcije Tizen operativnog sistema za dodatno unapređenje Smart televizora

Na osnovu svoje vizije „Ekrani svuda, ekran za sve”, razvojem novih iskustava koja unapređuju povezanost, funkcionalnost i zabavu, Samsung nastavlja da učvršćuje svoju poziciju svetskog lidera u TV uređajima. Samsung je na konferenciji SDC21 predstavio različite načine na koje Samsung televizori pružaju nova iskustva, među kojima su:

  • video komunikacija, koja kroz partnerstvo sa kompanijom Google korisnicima omogućava da još više uživaju u video pozivima preko TV uređaja zahvaljujući funkcijama fokusiranja i zumiranja na bazi veštačke inteligencije.
  • Samsung Health na Smart televizorima, koji se povezuje sa kamerom radi analize kretanja i pružanja informacija u realnom vremenu tokom vežbanja.
  • Realističniji gejming, kojizahvaljujućiHDR10+ ima automatska podešavanja za nizak stepen kašnjenja i HDR kalibrisanje.

Samsung će lansirati Tizen for Business za poslovne korisnike. Ova usluga podržava interaktivne elektronske table u školama, ekrane  u šoping centrima, restoranima, na aerodromima i u metrou.  Sa novim funkcija za upravljanje, firme mogu da nadgledaju sadrzaj  u realnom vremenu i kontrolišu ekrane na daljinu i jednim dodirom jednostavno podese više uređaja.

Dobijanjem Tizen TV Platform licence, proizvođačikoji žele da uvedu premijum TV platformu kao što je  Tizen, mogu to da učine brzo i uz minimalne troškove. Ova licenca im omogućava da preko Tizena promovišu svoje proizvode na tržištu Smart televizora i ponude ovu uslugu većem broju korisnika.

Inovacije u Galaxy ekosistemu

Samsung je na konferenciji SDC21 predstavio novi One UI 4, najnoviju verziju svog korisničkog interfejsa za mobilne uređaje. One UI 4 pruža nove opcije prilagođavanja ličnim potrebama, koje korisnicima omogućavaju da kreiraju iskustvo i formiraju uređaj koji je zaista njihov. Vodeće Samsung funkcije privatnosti i bezbednosti kombinuje sa opcijama za korisnike za personalizovanje dozvola, kako bi uvek mogli da kontrolišu svoje podatke kada koriste Samsung uređaj.

Samsung je na događaju programerima prikazao mogućnosti koje nudi One UI 4, naročito za preklopne uređaje kao što su Galaxy Z Fold3 i Z Flip3. Zahvaljujući One UI 4, korisnici će moći da koriste funkcije kao što su Flex mode i Multi-Active Window, koje im omogućavaju da na jednostavniji način uživaju u intuitivnijim iskustvima, koja su jedinstvena za preklopne modele. Deo konferencije SDC21 je bio posvećen i satovima Galaxy Watch, gde su predstavljeni alati za programere koji im pomažu da razvijaju nove aplikacije ovog ekosistema.

Samsung poziva razvojne programere i partnere da im se pridruže u stvaranju novih i sigurnih rešenja. Za više informacija o Samsung konferenciji za programere 2021 posetite sajt developer.samsung.com.

Share.

Leave A Reply