Samsung predstavlja razvoj platforme SmartThings i uvodi nova korisnička iskustva na konferenciji SDC22

0

Kompanija Samsung Electronics održala je godišnju Samsung konferenciju za divelopere (SDC) u San Francisku, na kojoj je okupila divelopere, kreatore i dizajnere u cilju ispitivanja savršenih, povezanih iskustava.

Samsung je na ovom događaju istakao svoju posvećenost stvaranju jednostavnijih, revolucionarnih iskustava korisnika, uključujući proširenu viziju kompanije kad je reč o platformi SmartThings, koja se razvija iz platforme za povezivanje u sredstvo koje omogućava pametnije načine života. Od veće integracije sa Bixby asistentom do savršene konekcije sa uređajima koji su kompatibilni sa Matter protokolom, SmartThings stvara bogatiji, otvoreniji svet koji svim korisnicima omogućava jednostavniju povezanost svojih uređaja i svakodnevnog života.

„Mi u kompaniji Samsung konstantno uvodimo inovacije u svoje uređaje, platforme i usluge kako bi oni bili jednostavniji i pogodniji za korišćenje. Ponosan sam što predstavljam novu generaciju našeg rada, kao što je SmartThings, za buduću saradnju sa partnerima i diveloperima“, izjavio je Džong-Hi Han, potpredsednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odeljenja. „S obzirom da tehnologije postaju sve složenije, uvek tražimo načine na život učinimo lakšim, povezanijim i fleksibilnijim, tako da naši korisnici mogu da se koncentrišu na ono najvažnije.“

Povezivanje platformi i uređaja putem Calm tehnologije

Samsung vizija savršene povezanosti je inspirisana filozofijom Calm tehnologije – gde uređaji odmah počinju da rade zajedno, tako da korisnici mogu da uštede vreme na postavljanju i odmah pređu na korišćenje. Da bi tu viziju ostvario, Samsung je unapredio platformu SmartThings i njene povezane usluge i partnerstva, uključujući Samsung Hub Everywhere, proširivši njegov kapacitet na celokupan pametan dom sa audio i vizuelnim podacima, kao i funkcijama SmartThings potrošnja energije, SmartThings briga o kućnim ljubimcima i SmartThings kuvanje. Samsung je takođe sklopio partnerstvo sa brendom Philips Hue kako bi integrisao Philips Hue Sync direktno u Galaxy uređaje, da bi osvetljenje u pametnom domu moglo da se uklapa sa muzikom.

Savršeno iskustvo ide i dalje od Samsung ekosistema kroz integraciju platforme SmartThings sa Matter protokolom i Samsung članstvo u Savezu za povezanost doma. Google i Samsung sarađuju kako bi omogućili korisnicima da pronađu i povežu svoje uređaje na različitim platformama razvojem multiadministrativne funkcije na Matter uređajima. Ova saradnja će u budućnosti značiti više uređaja i korisnika pametnih domova.

Bixby je dublje integrisan sa platformom SmartThings, alatom za divelopere za razvoj inteligentnijeg glasovnog korisničkog interfejsa. Kao Samsung glasovni asistent, Bixby je postao VI rešenje u uređajima koje može da kontroliše pojedinačne Galaxy uređaje, kao i korišćenje više uređaja širom Samsung ekosistema. Uz novi Bixby Home Studio, diveloperi sada mogu da razvijaju originalne, prilagođene načine korišćenja platforme SmartThings platform.

Kako pametan dom postaje sve napredniji, Samsung uvodi novu paradigmu bezbednosti koja Samsung uređajima omogućava da štite jedni druge. Samsung Knox Matrix[1] je platforma na bazi privatnog blokčejna koja odgovarajuće Samsung uređaje pretvara u štit za zaštitu celokupnog ekosistema uređaja korisnika – od Galaxy uređaja do televizora i kućnih aparata. Pored toga, korisnici mogu da prilagode podešavanja lične privatnosti uz novu tablu za bezbednost i privatnost, koja pretražuje slabosti, preporučuje unapređivanje bezbednosti i korisnicima pruža opcije upravljanja podacima kako bi privatnost i bezbednost bile na prvom mestu.

Vaš Galaxy – Vaš način uz One UI 5

Uvođenjem novog One UI 5, Samsung omogućava korisnicima da lako prilagode izgled i osećaj svojih uređaja, uz unapređivanje produktivnosti i pružanje neverovatnog iskustva na različitim uređajima i platformama. One UI 5 donosi personalizovanije iskustvo uz ugrađenu funkciju režima i rutina i dinamični ekran sa zaključavanjem koji daje višestruke prikaze na vašem telefonu, Galaxy Watch satu i drugim One UI 5 uređajima. Uz novu funkciju Bixby poruke i pozivi, Bixby asistent će u vaše ime odgovarati na pozive i deliti kucane poruke sa pozivaocem, govoreći naglas kao da ste se vi javili. One UI 5 takođe uvodi nova rešenja za zdravlje na dnevnom nivou kako bi se na jednom mestu pratili podaci o zdravlju i dobrobiti. Samsung privilegovani zdravstveni SDK paket diveloperima omogućava da razvijaju aplikacije koje koriste bioaktivni senzor na Galaxy Watch satu.

Ulaganja i istraživanja za budućnost

Samsung divizija za istraživanja gleda u budućnost i uvodi novine za bolje sutra, puno neiscrpnih inovacija i otvorene saradnje. Ova divizija je takođe podelila svoj kod za upravljanje robotskom rukom na GitHubu, što akademicima, istraživačima i diveloperima omogućava da ispituju nove ideje u upravljanju robotima.

Tim Samsung divizije za istraživanja je takođe bio inspirisan novim funkcijama za dobrobit koje je Samsung uveo, naročito na satu Galaxy Watch5. Sarađuje sa univerzitetima i zdravstvenim institucijama koje se bave oblastima kao što su zdravlje srca, stres, krvni pritisak, zdravlje pluća i neuronauka da bi ustanovio kako se ove funkcije primenjuju u praksi. Samsung zato nudi kompletan SDK paket – Samsung paket za zdravlje – koji će podstaći istraživanja u bitnim oblastima zdravstva i pokrenuti novi razvoj. Samsung poziva divelopere, kreatore, partnere i ostale da mu se pridruže u njegovoj posvećenosti otvorenoj saradnji i savršenim iskustvima. Za više informacija o Samsung konferenciji za divelopere (SDC) 2022 posetite [developer.samsung.com].

Foto: Samsung

Share.

Leave A Reply