Samsung na CES 2022 sajmu predstavio najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora

0

Unapređen kvalitet slike i zvuka, nova Smart Hub platforma, kao i dodatna oprema koja nudi personalizovano korisničko iskustvo odlikuje nove modele Samsung televizora  

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoje najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora na najočekivanijem tech događaju Consumer Electronics Show (CES) 2022. Sa značajnim napretkom u kvalitetu slike i zvuka, novim mogućnostima izbora veličine ekrana i nadograđenim interfejsom s prilagodljivim dodacima, televizori u 2022. donose viziju ‘Screens Everywhere, Screens for All’ sa realističnim prikazom živopisnih boja, impresivnog zvuka i hiper-personalizovanim korisničkim iskustvom.

MICRO LED: Vrhunac prikaza na ekranu

Na sajmu CES 2022 Samsung je predstavio MICRO LED ekrane u tri nove veličine – 110”, 101” i 89”,koji zahvaljujući LED diodama veličine 25 miliona mikrometara nude najbolji kvalitet slike u svom rangu. Osim hardverskih inovacija, najnoviji MICRO LED ekran podržava 20-bitnu dubinu sivih tonova s više od milion koraka svetline i nivoa boja za istinski HDR doživljaj. Takođe, izražava 100% DCI i Adobe RGB raspon boja, a zajedno s impresivnim dizajnom koji omogućava razmeru ekrana i okvira u nivou od 99,99%, donosi revolucionarne performanse za najbolje iskustvo gledanja omiljenih sadržaja.

Takođe, MICRO LED dolazi sa još boljom funkcionalnošću i karakteristikama prilagođavanja:

  • Art Mode je obogaćen sa dva ekskluzivna umetnička dela poznatog umetnika i dizajnera Refika Anadola.
  • Multi View omogućava korisnicima da istovremeno gledaju sadržaj iz četiri različita izvora – sa bilo kog ili sva četiri HDMI priključka – u 4K rezoluciji do 120 FPS-a.
  • Dolby Atmos donosi vrhunsko audio iskustvo s gornjim, bočnim i donjim kanalnim zvučnicima za višedimenzionalni zvuk koji oduzima dah.

“Značajnim napretkom tehnologije i različitim načinima distribucije zabave, uloga televizora dramatično se promijenila u poslednjih nekoliko godina. S našom najnovijom linijom televizora korisnicima pružamo impresivno video i audio iskustvo koje se može maksimalno prilagoditi njihovim individualnim potrebama. Bilo da ste ljubitelj filmova, tech entuzijasta, gejmer ili ljubitelj umetnosti, Samsung ima vrhunske uređaje koji mogu ukrasiti svačiji dom“, rekao je Simon Sung, izvršni potpredsednik i direktor prodaje i marketinga sektora za vizuelno poslovanje, Samsung Electronics.

Nova evolucija Neo QLED televizora
Novi modeli Neo QLED televizora pružaju neke od najčistijih slika uz impresivni doživljaj zvuka, a sve zahvaljujući Neo Quantum procesoru koji sadrži unapređeno mapiranje kontrasta s pozadinskim osvjetljenjem, povećavajući nivo svetlosti sa 12 na 14-bitnu gradaciju za veću kontrolu izvora svetlosti. Novi Neo QLED televizori donose i Real Depth Enhancer, multi-inteligentni algoritam kvaliteta slike, obogaćeni su i inovativnim EyeComfort načinom rada za automatsko prilagođavanje svetline i tona ekrana, dok Dolby Atmos tehnologijasa novim višekanalnim zvučnicima brine za dinamičan zvuk koji prati radnju iz svih uglova. Na kraju, novi modeli omogućavaju korišćenje i Shape Adaptive Light tehnologije koja koristi Neo Quantum Procesor za analizu linija, oblika i površina za upravljanje svetlošću iz Quantum Mini LED dioda. Time se poboljšava nivo osvetljenosti i preciznost svih oblika prikazanih na ekranu, što će rezultirati vrhunskim HDR prikazom.

Lifestyle televizori ojačani mat ekranom
Nagrađivani Samsung Lifestyle televizori za 2022. godinu neprimetno spajaju dizajn i tehnologiju koja stvara  jedinstveno i personalizovano korisničko iskustvo. Ovogodišnji The Frame, The Serif i The Sero ojačani su novim mat ekranom sa karakteristikama protiv odsjaja, anti-refleksije i otiska prsta što će korisnicima pružiti dosad najugodniji doživljaj gledanja omiljenog sadržaja. Takođe, The Frame sada dolazi s većim rasponom odabira veličine ekrana od 32” do 85”, isto kao i The Serif koji ima novi dodatak opcije veličine ekrana od 65”.

Novi Smart Hub za vrhunsko korisničko iskustvo
U 2022. godini Samsung pametni televizori dolaze s novim Smart Hub-om koji korisnicima otkrivanje i izbor sadržaja stavlja u središte njihovih preferencija gledanja. Korisnicima je dostupna i nova aplikacija Watch Together za video razgovor sa prijateljima i porodicom dok gledaju svoje omiljene serije i filmove. Takođe, Smart Calibration odlika osigurava podešavanje postavki za optimalni kvalitet slike, a korisnici na raspolaganju imaju Basic način rada za brz i jednostavan način kalibracije ekrana u roku od 30 sekundi, kao i Professional način rada koji optimizuje ekrane za savršen kvalitet slike za oko 10 minuta. Gejmerima je na raspolaganju Gaming Hub koji donosi odličan streaming sadržaj omiljenih naslova, dok brojna partnerstva sa vodećim organizacijama u industriji kao što su NVIDIA, GeForce Now, Stadia i Utomik donose bogatu bazu gejming naslova. Korisnici koji vole umetnost mogu iskoristiti mogućnost NFT platform aplikacije u obliku integrisane, intuitivne platforme za pretragu i kupovinu digitalnih umetničkih dela preko MICRO LED, Neo QLED i The Frame modela televizora.

Dodatne opcije kreirane po meri korisnika
Novi Samsung modeli televizora iz 2022. podržavaju vertikalni interfejs, uključujući Smart Hub platformu i Multi View karakteristike. Aplikacije kao što su YouTube i TikTok imaju mogućnost reflektovanja i emitovanja u uspravnom načinu rada isto kao i Ambient Mode+ i Art Mode, a sve uz novu opciju za rotiranje na daljinskom upravljaču koja korisnicima omogućava jednostavno rotiranje ekrana jednim klikom na dugme.

Pomeranje granica s najnovijim Soundbarom
Samsung soundbarovi za 2022. dobili su tehnološke nadogradnje kako bi pružili još impresivnije trodimenzionalno audio iskustvo. Q-Symphony, prepoznatljivo iskustvo surround zvuka poboljšano je dodatnom sinhronizacijom što omogućava soundbaru i zvučnicima TV-a još bolje povezivanje i uključivanje zvučnika gornjeg kanala istovremeno pružajući ekspanzivnu, moćni zvučni efekat. Takođe, dolaze s Dolby Atmos bežičnim povezivanjem[1], bežičnom vezom pametnog televizora na Soundbar u kojoj ekran i zvučnici soundbara pružaju neverovatno audio iskustvo bez kablova koji smetaju.

Predstavljen je i novi soundbar model HW-S800B Ultra Slim Soundbar, čija je glavna karakteristika uz tanki dizajn, moćna reprodukcija bas zvuka zahvaljujući integraciji pasivne radijatorske tehnologije sa subwoofeerom. S vrhunskim zvučnim kanalima, novi ultra tanak model soundbara pruža istinski snažan zvuk s dubinom od 1.6”.

Za više informacija, uključujući slike ili video o proizvodima koje je Samsung predstavio na ovogodišnjem CES 2022, posetite news.samsung.com/global/ces-2022.

Share.

Leave A Reply