Samsung Electronics osvojio SEAL nagradu za održivo poslovanje za 2022. godinu i prenamenu odbačene plastike

0

Kompanija Samsung proglašena je za jednog od dobitnika SEAL nagrade za održivo poslovanje za 2022. godinu za pretvaranje odbačenih ribarskih mreža u reciklirani materijal visokih performansi za Galaxy uređaje.

Svake godine žiri sastavljen od stručnjaka za održivost i pitanja zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja (ESG) dodeljuje SEAL nagrade za najuticajnije inicijative na polju održivosti i najbolje kompanije koje podstiču napredak u oblasti ekologije. Samsung je dobitnik SEAL nagrade za održiv proizvod, posvećene inspirativnim proizvodima konkretne namene koji pokreću i menjaju svet na bolje.

„Čast nam je što smo osvojili SEAL nagradu za održiv proizvod za 2022. godinu kao priznanje za naše napore u kreiranju cirkularnijih proizvoda i ostvarivanju većih prednosti kad je reč o odbačenom plastičnom otpadu“, izjavio je Sungsun Park, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u mehanici u okviru divizije za mobilno iskustvo kompanije Samsung Electronics. „Samsung nastavlja da ide putem održivosti i da nudi proizvode i inovacije u duhu otvorene saradnje u cilju još konkretnijih  akcija, u vezi sa klimatskim promenama.“

„Svake godine se u okean baci neverovatnih 640.000 tona ribarske opreme u koju se upliću morske životinje i koja oštećuje koralne grebene. Čestitamo kompaniji Samsung na transformaciji Galaxy serije pametnih telefona u borbi sa ovim ekološkim izazovom“, rekao je Mat Harni, osnivač SEAL nagrada.

Odbačene ribarske mreže spadaju među najrasprostranjeniju i najštetniju iskorišćenu plastiku koja predstavlja ozbiljnu pretnju morskom svetu. Samsung je prvo počeo da koristi reciklirane odbačene ribarske mreže za Galaxy S22 seriju, a potom i u celom Galaxy ekosistemu, uključujući tablete, laptope i slušalice. U saradnji sa organizacijama koje se bore za isti cilj, Samsung je stvorio nov materijal od reciklirane odbačene plastike i podržao svoje standarde visokog kvaliteta.

Ova inovacija deo je vizije održivosti Samsung divizije za mobilno iskustvo Galaxy za planetu, koja definiše put kompanije u preduzimanju konkretnih akcija, vezanih za klimatske promene, u celokupnom globalnom poslovanju i radnom veku proizvoda. Kroz „Galaxy for the Planet“ Samsung teži da razvija i koristi reciklirane materijale u svim novim proizvodima, eliminiše plastiku za jednokratnu upotrebu u ambalaži mobilnih uređaja i ostvari nultu potrošnju električne energije u režimu mirovanja uređaja i nulti otpad za deponije do 2025. godine.

Share.

Leave A Reply