Samsung 2022 QLED i Lifestyle televizori dobili sertifikate za zaštitu očiju, bezbednost i preciznost prikaza boja od strane vodećih svetskih instituta

0

Kompanija Samsung Electronics objavila je da su njeni QLED i Lifestyle televizori za 2022. prepoznati od strane vodećih organizacija za sertifikaciju na osnovu funkcija zaštite očiju i tehnologije boja. Ova vest je stigla nakon što je kompanija predstavila svoje najnovije QLED i Lifestyle TV uređaje na sajmu CES 2022.  

Samsung Lifestyle televizori su dobili sertifikat o zaštiti očiju od Verband Deutscher Elektrotechnikera (VDE) u Nemačkoj, jednog od najvećih tehničko-naučnih udruženja u Evropi sa preko 36.000 članova. Sertifikacija se odnosi na Samsung Lifestyle modele televizora uključujući The Frame, The Serif i The Sero. Ekrani se ocenjuju u različitim kategorijama, među kojima su bezbednost, zaštita očiju, stepen treperenja, uniformnost i vernost boja.

Novi Lifestyle TV uređaji su ocenjeni sa aspekta bezbednosti od nivoa plave svetlosti i ometanja lučenja melatonina na osnovu metode klasifikacije štetnosti svetlosti koju je definisala Međunarodna elektrotehnička komisija (IEC). Samsung 2022 Lifestyle televizori ispunjavaju IEC standarde u pogledu treperenja ekrana, koje kod korisnika može da izazove zamor očiju ili glavobolju. Takođe su dobili najviše ocene u pogledu vernosti prikazanih boja i uniformnosti kvaliteta slike, što takođe doprinosi zaštiti očiju prilikom gledanja TV-a.

Samsung Lifestyle TV uređaji[1] su takođe dobili sertifikat za ekrane bez odsjaja jedne od vodećih nezavisnih kompanija za naučnu bezbednost Underwriters Laboratories, (UL). UL ocenjuje proizvode na osnovu standarda jedinstvene procene odsjaja (UGR) koji je definisala Međunarodna komisija za osvetljenje (CIE). Novi Samsung Lifestyle TV modeli koriste nov mat displej sa funkcijama protiv odsjaja, refleksije i otisaka prstiju kako bi obezbedili optimalno osvetljenost i najbolji kvalitet slike bez odsjaja.

  • Reflektovani odsjaj, koji određuje da li su objekti na TV ekranu vidljivi čak i kad se spoljašnja svetlost reflektuje na ekranu
  • Nelagodni odsjaj, koji određuje da li je TV ekran previše osvetljen
  • Zaslepljujući odsjaj, koji određuje da li je TV ekran previše osvetljen kada se gleda u mračnoj prostoriji

Ove procene odsjaja su izračunate na osnovu rezultata testa gledanja TV-a pri 300 luksa, što odgovara jarko osvetljenom radnom prostoru, i pri 70 luksa, što je standardna vrednost za slabo osvetljen radni prostor.

Pored toga, svi novi Samsung 2022 QLED modeli su osvojili titulu prvih ekrana na svetu koje je validirao Pantone, poznati svetski brend u globalnoj industriji boja i kreator Pantone sistema usklađenosti (PMS).

Svih 20 novih modela – 15 QLED televizora i u 4K i u 8K rezoluciji i pet monitora – osvojilo je ovaj Pantone sertifikat. Samsung 2022 QLED TV linija je dobila priznanje za preciznost 2030 Pantone boja i 110 novih 110 nijansi boje kože.

„S obzirom da televizori sve više postaju centar zabave kod kuće, raste potražnja za ekranima sa vrhunskim kvalitetom slike koji minimalno opterećuju vid“, izjavio je Seokvo Jong, izvršni potpredsednik i direktor tima za istraživanje i razvoj divizije za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics. „Ovo priznanje vodećih globalnih instituta predstavlja potvrdu za našu tehnologiju koja nudi najbolju sliku u svojoj klasi, kao i najudobnije iskustvo gledanja.“

Share.

Leave A Reply