Roberto Carlos je ponovo izveo svoj poznati slobodni udarac u najzahtevnijem testu za novi Nokia XR20 telefon

0

Predstavljanje prvog ikada Nokia telefona koji je otporan na sve što život može da stavi pred njega, napravljen da izdrži sve izazove svakodnevnog korišćenja

Fudbalska senzacija Roberto Carlos udružio se sa kompanijom HMD Global, domom Nokia telefona, kako bi predstavili najnoviji telefon koji je otporan na sve što život može da stavi pred njega – Nokia XR20.

Od testiranja u laboratorijskim uslovima do fudbalskog terena, najnoviji 5G pametni telefon je naišao na sebi ravne protivnike kada su ga brazilska legenda, Roberto Carlos, i svetska fristajler šampionka Lisa Zimouche testirali u Madridu u Španiji.

Vešti fudbalski par je na Nokia XR20 telefonu sproveo seriju zahtevnih testova, od potapanja telefona u ledeno hladnu vodu do šutiranja, prevrtanja, i vrtenja sa ekranom nadole po fudbalskom terenu od šljunka.

Prilikom kreiranja Nokia telefona u kompaniji HMD verujemo da tehnologija treba da traje duže; najnoviji pametni telefon, otporan na sve što život može da stavi pred njega je napravljen da traje uz otpornost zasnovanu na vojnim standardima uparenu sa četiri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja, tri godine najnovijih ažuriranja softvera, tri godine garancije i 5G mrežom koja je spremna za budućnost.

Stephen Taylor, direktor marketinga u kompaniji, HMD Global izjavio je: „Prosečna osoba ošteti svoj pametni telefon u roku od samo 10 nedelja od trenutka kupovine. Ukupni troškovi zaštitnih maski, popravki i garancija mogu biti visoki, što dovodi do ranije zamene uređaja. Napravili smo Nokia XR20 da bude izuzetno izdržljiv kako bismo eliminisali ove dodatne troškove i motivisali ljude da koriste svoj pametni telefon duže.“

Roberto Carlos, pobednik Svetskog kupa sa reprezentacijom Brazila i legenda Real Madrida rekao je: Tokom poslednjih dvadeset godina više puta su me pitali da ponovo izvedem svoj slobodni udarac iz ’97, ali nikada na ovaj način, tako da sam morao da prihvatim izazov. Sigurno da mobilni telefon ne bi mogao da preživi jačinu udarca fudbalskom loptom. Nisam mislio da će Nokia XR20 da izdrži jačinu mog šuta. Možda se više profesionalno ne bavim fudbalom, ali još uvek znam dobro da šutiram, tako da je ovo impresivan rezultat.”

Lisa Zimouche, svetska šampionka u fristajl fudbalu izjavila je: Navikla sam na to da šutiram i pimplujem fudbalske lopte, tako da sam mislila da će to sa pametnim telefonom biti teško, ali čim sam videla postavku bila sam uzbuđena i spremna za izazov. Više puta mi se desilo da ispustim telefon, i to nikada nije imalo srećan kraj, tako da je veoma impresivno to što Nokia XR20 može da izdrži.”

‘Najzahtevniji test’ počinje sa šutom sleva Roberta Carlosa ka Nokia XR20 telefonu, koji zatim sa ekranom nadole klizi po šljunku. Ali vlasnici Nokia XR20 telefona ne moraju više da brinu o tim trenucima u kojima im srce stane kada njihov telefon padne na pod sa ekranom okrenutim nadole. Napravljen od Gorilla® Glass Victus™ stakla, on je četiri puta otporniji na ogrebotine od konkurencije. Osim toga, pametan dizajn Nokia XR20 telefona obezbeđuje da možete da uživate u dobroj vidljivosti pri direktnoj sunčevoj svetlosti i da ga lako koristite čak i sa mokrim rukama i rukavicama.

‘Najzahtevniji test’ nastavljaju brza stopala Lise Zimouche koja uređaje testira tako što šutira loptu usmerenu ka tri telefona, i jednog po jednog ih obara.

Napetost raste dok legenda Carlos spušta loptu i odmiče se od nje kako bi ponovo izveo poznati banana šut koji je ušao u istoriju 1997. godine u utakmici između Brazila i Francuske. Krajnji izazov sa prečkama, tri telefona su postavljena na metalnoj crveno beloj stativi sa uključenim kamerama, kojima snimaju kroz dvostruku kameru od 48MP sa ZEISS optikom. Lopta leti kroz vazduh neverovatnom brzinom, i kroz samo par milisekundi, Nokia XR20 beleži kako lopta udara u njega i on pada na zemlju.

Ali, poznati slobodan udarac nije bio jedino sa čim je ovaj uređaj morao da izađe na kraj – bio je izložen suncu i temperaturi od 33 stepena u Madridu, a pri tom se nije pregrejao.

Nokia XR20 – 5G telefon koji je napravljen za izazove svakodnevnog života

Izdržljiv je i na terenu i van njega

Napravljen da izdrži žestoke temperature, ovaj uređaj će vas pratiti na svim vašim porodičnim avanturama, od sunčane plaže na užarenoj temperaturi od 55°C, do ledenih skijaških staza na temperaturi od -20°C. Za sve avanturiste, ili samo one koji su pomalo nespretni, novi telefon takođe može da preživi najstrmije padove do 1,8 metara i čitav sat pod vodom. Takođe, ukoliko se uprlja, možete dobro da ga operete vodom i sapunom.

Izdržljivost i trajnost

Spreman za budućnost i otporan na sve izazove koje život može da stavi pred njega, Nokia XR20 dolazi sa mesečnim bezbednosnim ažuriranjima najdužim ikada od svih Nokia telefona – četiri godine – i sa do tri godine ažuriranja softvera.

Uz bateriju koja traje do dva dana, takođe može dugo da radi uz samo jedno punjenje, ali ukoliko vam je potrebno da ga brzo napunite, podržava 15W Qi bežično punjenje i 18W brzo punjenje.

Foto-finiš

Za uspomene kojih zauvek želite da se sećate, pouzdana dvostruka kamera od 48MP sa ZEISS optikom će vam obezbediti beleženje fenomenalnih portreta ili širokih kadrova pejzaža. Osim toga, uz dva blica više nikada nećete biti u tami.

Potpuno novi SpeedWarp režim vam omogućava da zabeležite avanture u vidu kompaktne, uzbudljive montaže. Nokia XR20 telefon pouzdano beleži sva bitna porodična sećanja – čak i ako ste u igralištu sa peskom ili u avantura parku, vaši snimci će izgledati stabilno sa Action Cam režimom.

A što se tiče trenutaka koje želite da snimite kako biste ponovo mogli da ih proživite, OZO prostorni zvuk uz poništavanje šuma koji proizvodi vetar će obezbediti da vaši video snimci zaista predstavljaju sam trenutak, bez bilo kakvih neželjenih zvukova koji ga prekidaju.

Kada želite da zvuk doseže dalje, OZO Playback će biti tu da ga proširi uz pomoć izuzetno glasnih zvučnika – dovoljno su glasni da možete sve da čujete i pored buke na roštilju ovoga leta. Potpuno novi Nokia XR20 telefon će u Srbiji biti dostupan od septembra u boji Granite Grey i memorijskoj konfiguraciji 6/128GB.

Share.

Leave A Reply

Verified by MonsterInsights