Rezultati SBB-ovog konkursa za regionalne emitere: Pet regionalnih televizija od sada u SBB digitalnoj mreži

0

Konkursom za regionalne emitere, kompanija SBB uvrstila je u svoju digitalnu kablovsku programsku ponudu 5 regionalnih televizija – TV Most, TV Belle Amie, Vujić TV, Sat TV  i Regionalnu TV.

Na osnovu pristiglih prijava, Programski savet SBB-a odabrao je pet regionalnih televizija koje će od sada svoj program emitovati u okviru SBB digitalne mreže i tako biti vidljive velikom broju gledalaca na teritoriji Srbije.

Ovim konkursom želeli smo da našim korisnicima omogućimo više raznovrsnog sadržaja, i da se istovremeno program regionalnih televizija, koje postanu deo digitalne SBB mreže, vidi širom Srbije. To znači daleko šire od teritorije koju one danas pokrivaju. Naši gledaoci, osim najgledanijih svetskih kanala, od sada će moći da gledaju dobar i sadržajan program koji prave domaće regonalne TV stanice. Jedna od najvećih prednosti digitalne televizije je mnogo veći izbor kanala u digitalnoj ponudi koji ćemo mi nastaviti da proširujemo i obogaćujemo novim sadržajima i ubuduće.” – istakla je Jovana Lukić, direktor korporativnih komunikacija kompanije SBB.

Pravo učešća na konkursu imali su emiteri sa važećom dozvolom RRA za regionalno pokrivanje, kao i emiteri koji se emituju ili su bili u pripremi za emitovanje putem DVB-T2 tehnologije i čije se sedište nalazi u gradu/opštini u kojem SBB ima sopstvenu distributivnu infrastrukturu.

Share.

Comments are closed.