Rekordna posećenost devete Combis konferencije

0

Ovogodišnja Combis konferencija bila je fokusirana na poslovnu kreativnost i nove ideje kao i na njihovu uspješnu integraciju u poslovne projekte, što je podstaknulo veliki interes regionalne ICT scene.

Combis konferencija, centralno godišnje događanje u organizaciji regionalnog sistem integratora Combisa, ove je godine ugostila više od 350 učesnika što predstavlja povećanje od 12 posto u odnosu na godinu ranije i dosad najveći broj učesnika.

combis

“Izuzetno smo ponosni što je ovogodišnja konferencija ne samo okupila najveći broj ICT stručnjaka dosad, nego i osigurala odlične ocene publike – potvrđuju istraživanja sprovedena tokom konferencije”, izjavila je Renée Saboti Slovenc, direktorka Combis konferencije, dodavši kako je i posećenost predavanja ove godine bila takođena najvišem nivou.

Combis konferencijaCombis konferencija ove je godine održana 24. i 25. septembra pod krovnom temom Oseti digitalno. Živi digitalno. Okupila je rekordan broj sponzora i medijskih pokrovitelja, što je značajan pokazatelj kvaliteta i vrednosti ovog tradicionalnog okupljanja, kao i sve izraženije potrebe da se upravo pomoću ICT-a podstaknu pozitivnija privredna kretanja.

Prvog dana konferencije o sve snažnijoj potrebi da precizno vidimo, razumemo i reagujemo na promene u poslovanju govorio je Fredrik Härén, svetski poznati autor poslovne kreativnosti i jedan od 10 najboljih švedskih predavača svih vremena, na plenarnom predavanju ‘Svet brzih promena’. Publici se Härénovo duhovito i pronicljivo predavanje posebno svidelo pa je i ono dobilo odlične ocene prisutnih.

Prvi konferencijski dan obeležile su i prezentacije vodećih ljudi usješnih hrvatskih kompanija i okrugli sto ‘ICT u zemlji nogometa i turizma’, dok su drugog dana predstavljeni projekti Combisa i njegovih partnera bazirani na novim idejama i njihovoj uspešnoj integraciji u poslovne projekte.

Tako je drugog dana predstavljeno osam studija slučajeva i održano 24 predavanja u čijoj je pripremi učestvovalo pedesetak predavača, kako iz Combisa, tako i od strane njegovih korisnika i partnera. U fokusu konferencije bila je poslovna kreativnost i prilagođavanje brzim promenama u poslovnom svetu.

Prema ocjenama učesnika, najbolje predavanje bilo je Case Study Zagrebačka banka i HZZO: Mobilna produktivnost – Odiseja u svemiru ili stvarnost na zemlji?  Drugo mesto zauzelo je predavanje ‘Iz DIGITALNE perspektive Hrvatske pošte’, dok je na trećem mestu Case study FINA – bolje sprečiti nego lečiti!

Titulu najboljeg predavača konferencije osvojio Alen Premužak, predsednik Uprave Hrvatske pošte. Drugi je Igor Dužević, voditelj Odela za virtualizaciju i Cloud u Combisu, a treći Vjeran Marković, vodeći specijalist za operativne sisteme u Zagrebačkoj banci.

Uz Hrvatski Telekom, kao partnera konferencije, Combis su podržali zlatni sponzori Cisco, CLICO SEE, CommVault, Dell, F5, Imperva, NetApp, Oracle, RRC, Samsung i VMware Global, srebrni sponzori Lenovo, Lexmark, Microsoft Hrvatska, Veeam te medijski pokrovitelji banka.hr, Business magazine, ICTBusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, PoslovniPuls, SEEbiz.net, ŠibenikIN, Tportal, Večernji list i Yammat FM!

Share.

Comments are closed.