Rakuten Viber predstavio izuzetne nove funkcionalnosti super-aplikacije na globalnom nivou

0

Rakuten Viber, globalni lider u domenu privatne i bezbedne razmene poruka, najavljuje uvođenje dve važne globalne inovacije kao deo nove faze evolucije u interakciji između brendova i korisnika unutar svoje aplikacije. Nova ponuda će sadržati Poslovni inboks i pretražive Komercijalne naloge kao narednu fazu u realizaciji Viberove dugoročne strategije prerastanja u super-aplikaciju.

Iz podataka dostupnih istraživanja, saznaje se da 71% korisnika očekuju od kompanija da im pruže mogućnost za personalizovane interakcije, dok 82% kompanija planiraju da implementiraju strategiju koja pruža veću vrednost korisnicima kroz ponudu ciljnih usluga. Kada se u vidu imaju i korisnici i kompanije – Viberove nove funkcionalnosti predstavljaju važan korak napred u pružanju unapređenog korisničkog iskustva i interakcije sa brendovima.

Sa ciljem da se unapredi komunikacija između brendova i korisnika, Viber uvodi Poslovni inboks na globalnom nivou – poseban prostor na platformi posvećen interakciji između brendova i korisnika, direktno dostupan u ekranu za ćaskanja svakog korisnika. Ova funkcionalnost omogućava da se sve poruke iz zvaničnih naloga brendova arhiviraju i organizuju unutar jednog pretinca (poput notifikacije iz banke, potvrda porudžbine od servisa za dostavu, posebne porudžbine iz radnje itd.).

Poslovni inboks će biti aktiviran kada korisnik primi svoju prvu poslovnu poruku. Za korisnike koji su imali prilike da razmenjuju poruke sa kompanijama i brendovima u prethodnom periodu, sva takva prepiska će automatski biti prebačena u Poslovni inboks po uvođenju te funkcionalnosti na platformu od strane Vibera – što će biti slučaj i sa onom koja bude stizala i ubuduće. Poslovni inboks će omogućiti korisnicima da po svojoj želji organizuju interakcije sa brendovima na način koji im najviše odgovara, i to da:

  • zakače razgovor sa nekim brendom na vrh svog Poslovnog inboksa;
  • prebace bilo koji razgovor iz Poslovnog inboksa u glavni ekran sa privatnim četovima;
  • zakače bilo koji poslovni razgovor na vrh ekrana sa privatnm četovima.

U isto vreme, biće mnogo lakše pronaći najnovije informacije koje kompanije i brendovi saopštavaju, jer će pretinac sa tim razgovorima biti zakačen na vrh glavnog ekrana sa privatnim četovima – što znači da se poslovne poruke neće mešati sa privatnim. Poslovni inboks će omogućiti efikasniju komunikaciju između brendova i korisnika kako bi se unapredio korisnički servis, povećale interakcije sa brendovima i pospešile poslovne konverzije kroz prodaju.     

Prilagodljiv Poslovni inboks na Viberu

Dodatni važan korak ka stvaranju još boljeg iskustva za korisnike predstavlja uvođenje Komercijalnih naloga, gde će biti moguće pronaći sve načine da se ostvari interakcija sa brendom na jednom mestu. U njemu će biti sadržane sve poslovne informacije, usluge i ćaskanja na Viberu – a da je nalog pritom lako pretraživ na platformi.

  • Korisnici će moći da pretražuju Poslovne naloge proaktivno tako što će ukucati ime brenda ili kompanije u prostor za pretragu na Viberu
  • Kada budu ušli u Komercijalni nalog po izboru, korisnicima će se prikazati naziv brenda, logotip, simbol da je nalog verifikovan, opis, kontakt-podaci i spisak kanala komunikacije dostupan na Viberu. Nalozi će moći da se prosleđuju drugim korisnicima, što povećava prisutnost i vidljivost brenda
  • Brendovi će moći da istaknu do tri adrese, vebsajt, broj telefona i opis dužine do 1000 karaktera kako bi bili sigurni da su sve potrebne informacije dostupne zainteresovanim korisnicima.  

Novi i pretraživi Komercijalni nalozi će dodatno osnažiti korisnike tako što će moći da direktno pronađu brendove po izboru i proaktivno započnu komunikaciju sa njima. Komercijalni nalozi će učiniti iskustvo korišćenja Vibera dodatno pogodnim, jer će potencijalni kupci koji budu poželeli da uspostave kontakt sa nekim brendom ili kompanijom na Viberu moći da izaberu kanal komunikacije koji im najviše odgovara i time uživaju u sličnom doživljaju korišćenja posebne aplikacije unutar samog Vibera. Istovremeno, brendovi će moći da dodatno usmere svoju komunikaciju ka svojim kupcima i klijentima – i na lagodan način kreiraju vrhunski i savremeni poslovni ambijent.

Pretraživ Komercijalni nalog na Viberu, faze aktivacije

Viber će nastaviti sa proširenjem funkcionalnosti Komercijalnih nalogai posle nijihovog uvođenja, time što će ponuditi još više lako dostupnih kanala za komunikaciju za poslovne potrebe, više usluga unutar istog naloga i proširene usluge poput geolokacije, telefonskog poziva kompaniji i drugih.

Uz Poslovni inboks i Komercijalne naloge, Viber nastoji da dodatno poveća bezbednost i poverenje svojih korisnika kada stupaju u kontakt sa brendovima i kompanijama. Sve poslovne poruke koje budu stizale sa verifikovanih Viber naloga brendova automatski će biti usmerene u Poslovni inboks – i neće biti dostupne za privatne naloge koji bi se lažno predstavljani kao privredni subjekat i pokušavali da iznude novac od korisnika. Važni dodatni element je “plava tačka” kojom korisnici prepoznaju verifikovan brend od strane Vibera. Komercijalni nalozi će prikazati sve poslovne informacije na jednom mestu – gde će korisnici lako moći da im pristupe i da ih pregledaju.

“Uvođenje najnovijih funkcionalnosti na Viberovu platformu stvaraju snažnu osnovu za predstavljanje dodatnih funkcionalnosti – koje pripadaju strategiji unapređenja Vibera u super-aplikaciju”, kaže Kristina Konstandače, glavna direktorka za prihode kompanije Rakuten Viber. “Glavni cilj ove strategije je da dodatno razvije korisnost aplikacije korisnicima, čime bi im omogućilo da prošire opseg komunikacije sa svojom ciljnom publikom na prirodan način – što bi stvorilo dodatnu vrednost za obe strane. Uvođenjem novih funkcionalnosti, usluga i kanala komunikacije, Viber je u prilici da korisnicima i brendovima podjednako učini lako i efikasno dostupnim vredna rešenja koja će njihov odnos učiniti bogatijim.”

Obe funkcionalnosti će biti dostupne za tržište Srbije i širom sveta počevši od 23. januara 2023.

Share.

Leave A Reply