Prvi na svetu zakrivljeni 21:9 UltraWide monitor stigao u Srbiju

0

Kompanija LG Electronics (LG) počela je sa prodajom zakrivljenog UltraWide monitora sa odnosom slike 21:9 (model 34UC97) u Srbiji. Prvi monitor na svetu koji poseduje zakrivljeni In-Plane Switching (IPS) ekran sa odnosom stranica 21:9 i dijagonalom 86,36 cm pruža izuzetan kvalitet slike, funkcionalnost i veliki izbor opcija za povezivanje.

Zahvaljujući IPS tehnologiji, zakrivljeni LG UltraWide monitor omogućava širok ugao gledanja, koji obezbeđuje jasnu sliku bez distorzije, iz svakog ugla. LED pozadinsko osvetljenje omogućava prikaz bogatih boja, jasnih detalja i izuzetan kontrast, dok Ultra Quad High Definition (UQHD) kvalitet slike sa 3440 x 1440 piksela, čini da filmovi i video igre istinski ožive.

„Mnogi ljudi svoje vreme sve više provode ispred monitora nego televizora, međutim industrija i dalje nije razvila isti nivo inovacije kada su monitori u pitanju. U kompaniji LG, inovacije u tehnologiji ekrana nisu ograničene samo na naše najsavremenije televizore, zbog čega smo seriju monitora obogatili novim zakrivljenim 21:9 UltraWide modelom,” rekao je Hyoung-sei Park, potpredsednik i šef odseka za Information Display Business u kompaniji LG Home Entertainment.

LG IPS 21:9 zakrivljeni UltraWide monitor kreiran je za potrebe profesionalnih korisnika, ali i za ljubitelje kvalitetne kućne zabave. Ovaj uređaj poseduje extra screen real estate opciju, kao i fabričku kalibraciju, koja omogućava preciznost prikaza boja u izvornom materijalu, što je apsolutni imperativ za profesionalne fotografe i grafičke dizajnere.

Kompatibilan sa PC i Mac uređajima, LG 34UC97 prikazuje jaku grafiku i video zapise sa izuzetnom lakoćom, a podržava i Thunderbolt 2 koji omogućava brz prenos podataka – čak četiri puta brže nego USB 3.0.

Opcija 4-Screen Split omogućava jednostavno obavljanje više zadataka istovremeno, podelom ekrana na četiri dela, sa prikazom osam različitih odnosa stranica. Korisnici mogu da daju prioritet prozorima prema njihovoj veličini i lokaciji, umesto da ih ručno raspoređuju. Sa samo nekoliko klikova mišem, korisnici mogu brzo da raspoređuju prozore u različite konfiguracije, što je idealno za profesionane korisnike kojima je potrebno da imaju otvoreno nekoliko programa u isto vreme. Dual-Link Up funkcija za povezivanje omogućava monitoru da se poveže sa dva izvorna uređaja (smart telefon, PC, kamera, Blu-ray plejer, video igrice) i istovremeno prikazuje njihov sadržaj na ekranu.

Ovaj uređaj poseduje i MAXXAUDIO i sistem zvučnika jačine 7W, koji emituje vrhunski zvuk na svim frekvencijama.

LG 34UC97 monitor je dostupan na tržištu u Srbiji, po ceni od 169,990 din sa PDV-om.

Share.

Leave A Reply