Pružanje vitalne finansijske podrške poljoprivrednim zajednicama

0

Uprava za agrarna plaćanja Srbije prelazi na hiperkorvegentnu infrastrukturnu platformu kompanija Lenovo i Vmware, pomažući da se osigura da IT sistemi koji podržavaju poljoprivredne subvencije budu dostupni 24/7.

Uprava za agrarna plaćanja, koja radi u sastavu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, zadužena je za implementaciju programa subvencija u poljoprivredi. Organizacija je uključena u svaki aspekt raspodele sredstava EU fondova, uključujući procenu zahteva za finansijsku podršku, obavljanje provera na licu mesta i isplate korisnicima.  

Izazov

Da bi pružala efikasnu finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima širom Srbije, Uprava zavisi od svojih IT sistema. Tri stotine pedeset zaposlenih u organizaciji oslanja se na laptopove i desktop računare za pristup podacima o prijavama za aktuelna finansiranja i održavanje temeljne evidencije za postojeće primaoce sredstava.

To potvrđuje Miloš Jelić, šef odseka za tehničku i sistemsku podršku u Upravi za agrarna plaćanja: “Zaposleni u Upravi koriste skup osnovnih aplikacija, koje su podržane centralnom bazom hostovanom na našoj lokalnoj serverskoj platformi. Ako zaposleni ne mogu da pristupe ovim sistemima, oni ne mogu da obavljaju svoj posao – tako da je veoma važno obezbediti stalni pristup.”

Tekst u celosti možete da pročitate u digitalnom izdanju.

Share.

Leave A Reply