Proglašeni finalisti Telenorovog konkursa za najbolju ideju

0

U okviru globalne inicijative „Telenorov forum mladih“ izabrani su finalisti konkursa za najbolju ideju unapređenja formalnog i neformalnog obrazovanja putem digitalizacije. Jovana Miljanović, Neda Živanović, Boško Vojkić i Miloš Kostić tokom jednominutnog izlaganja izborili su se za učešće u završnom krugu selekcije.

Žiri je imao težak, ali veoma važan i lep zadatak, da od šest izvanrednih kandidata izabere finaliste.

„U Telenoru verujemo da su mladi ti koji posebno doprinose daljoj izgradnji digitalne budućnosti. Kroz mnogobrojne aktivnosti promovišemo njihove originalne ideje i talente. Time nastojimo da podržimo mlade u Srbiji i među njima širimo optimizam,“ kaže Mikel Nosgard, izvršni direktor marketinga Telenora u Srbiji i predsednik žirija.

Članovi žirija Daniel Šaranović, prošlogodišnji pobednik, Mikel Nosgard, izvršni direktor marketinga Telenora, Nasja Veljković, urednica magazina Cosmopolitan i Vanja Bahilj, blogerka (poznata pod pseudonimom Koza na štiklama) i Miloš Raičević iz Digital sektora Telenora, izabrali su finaliste na osnovu kratkog izlaganja kandidata i prethodne stručne procene.

Četvoro talentovanih mladih ljudi nastavlja takmičenje kako bi dobilo priliku da na jedinstvenom Telenorovom forumu mladih svoje ideje predstavi van granica Srbije.

Boško Vojkić nastavlja takmičenje sa idejom osnivanja globalnog sistema satelita i digitalnih ostrva za međunarodno obrazovanje u osnovnim i srednjim školama.

Jovana Miljanović čvrsto ističe da socijalno preduzetništvo putem interneta može učiniti da znanje postane dostupno  svakom mladom čoveku na planeti, bio bogat ili siromašan.

Miloš Kostić dao je zanimljivu ideju  kako mogu da se poboljšaju segmenti našeg tradicionalnog obrazovnog sistema na primeru digitalizacije istorijskih arhiva Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Neda Živanović veruje da postoje dva glavna razloga za ograničen pristup informacijama u pojedinim zemljama sveta: nerazvijen ekonomski i politički sistem. Ona smatra da su neophodna sistemska rešenja kako bi svakom pojedincu bio omogućen otvoren pristup informacijama i doživotni proces učenja.

finalisti Jovana Miljanovic Bosko Vojkic Neda Zivanovic Milos Kostic i Mikel Nosgard izvrsni direktor marketinga Telenora

Finalisti: Jovana Miljanovic Bosko Vojkic Neda Zivanovic Milos Kostic i Mikel Nosgard izvrsni direktor marketinga Telenora

Globalni i lokalni proces selekcije

Današnjim odabirom kandidata za uži izbor završena je prva faza selekcije. Finalni izbor dva kandidata iz Srbije koji će otputovati na Forum mladih poveren je međunarodnom žiriju sastavljenom od predstavnika civilnog sektora, akademika i rukovodilaca Telenor grupe.

Više o Telenorovom forumu mladih

Na predstojećem Telenorovom forumu mladih okupiće se 26 učesnika iz svih evropskih i azijskih zemalja u kojima Telenor posluje, a mladi će imati priliku da na brojnim radionicama razvijaju svoje ideje, upoznaju lidere i globalne stručnjake iz Telenor grupe i Nobelovog centra za mir.

Share.

Comments are closed.