Privatnost koja se podrazumeva: fokus kompanije HMD na softversku bezbednost

0

Nakon nedavne najave prelaska na novu strategiju multi-brend portfolija, kompanija HMD Global, najveći evropski proizvođač pametnih telefona, najavljuje još jednu veliku prekretnicu: kompanija HMD je otpočela proizvodnju 5G pametnih telefona u Evropi, u Mađarskoj.

Izlazeći u susret rastućim potrebama poslovnih korisnika, kompanija HMD je razvila mogućnosti i procese za dovođenje proizvodnje uređaja u Evropu. Svaki uređaj je podvrgnut rigoroznom testiranju softvera i malver testovima u Evropi, pri čemu neki od poslovnih korisnika zahtevaju dodatnu bezbednost u saradnji sa mnogobrojnim IT bezbednosnim partnerima.

U kompaniji HMD privatnost shvatamo izuzetno ozbiljno i pratimo proces ‘podrazumevane privatnosti’. To znači da sve promene i ažuriranja prikupljanja podataka uvek odobravaju stručnjaci za privatnost. Osim toga, sprovodimo redovne nezavisne revizije kada je reč o našim procesima prikupljanja i upravljanja podacima. U kompaniji HMD takođe imamo stroga pravila vezana za tehničku arhitekturu, upravljanje podacima i pristupom. Od 2019. godine čuvamo i obrađujemo sve podatke u našim data centrima u Finskoj, tako da korisnici mogu da se pouzdaju u najbezbednije i najtransparentnije operacije. Takođe, sprovodimo bezbednosna testiranja u Evropi na svim uređajima.

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply