Prilagođeni treninzi Ingram Micro Trening centra Beograd

0

Polazeći od uverenja da je ključ uspeha svake kompanije davanje prilike zaposlenima da konstantno uče i unapređuju svoja znanja i veštine, Ingram Micro Belgrade im nudi čitav set prilagođenih treninga u čijem fokusu je sadržaj relevantan za potrebe konkretne organizacije.

Svi resursi Ingram Micro Trening centra u Beogradu mogu se kombinovati i koordinirati da bi se predložilo rešenje za obuku koje uključuje poseban trening ili kompleksne programe učenja koji obuhvataju širok spektar kompetencija.

Brojne su koristi od ovakvih treninga. Pre svega, prilagođavanje obuke poslovnim ciljevima, poslovnim procesima i izazovima konkretne organizacije, uz korišćenje vežbi i drugih realnih materijala iz njenog poslovanja, sigurno će pomoći da obuka unapredi lični i organizacioni učinak. Dalje, rešenja za obuku su usmerena na postizanje specifičnih ciljeva organizacije. Svakako, značajni su i smanjenje troškova i ušteda vremena tako što će se obučiti ceo tim, na lokaciji po izboru organizacije.

Svi treninzi organizuju se na zahtev. Za više informacija zainteresovani mogu kontaktirati Ingram Micro Trening centar Beograd preko trening-serbia@ingrammicro.com.

Next Generation Firewall customized training

Next Generation Firewall prilagođena obuka je dvodnevni kurs na kome ćete naučiti kako da obezbedite mrežu uz pomoć Cisco Firepower Threat Defense NGFW, koristeći vežbe u laboratorijskom okruženju. Naučićete kako da koristite i konfigurišete Threat Defense tehnologiju, uključujući IPS, URL, AMP kontrolu, kao i kako da iskoristite moćne alate pomoću kojih možete da izvršite efikasniju analizu događaja, uključujući i otkrivanje tipova datoteka i malware a zasnovanog u vašem okruženju.

Program kursa podeljen je u module, pri čemu je prvi dan rezervisan za Cisco Firepower Threat Defense Overview, Cisco Firepower System Setup, QoS and NAT Implementation, Cisco Firepower Discovery, Access Control Policy Prerequisites, te Implementing Access Control Policies, a drugi dan za Security Intelligence, AMP for Networks Malware Protection, Next-Generation Intrusion Prevention Systems, Network Analysis Policies, Detailed Analysis Techniques, System Administration i Cisco Firepower Threat Defense Troubleshooting.

Oba dana organizuju se i odgovarajuće radionice. Prvog dana to su: Connect to the Lab Environment, Navigate the Cisco Firepower Management Center GUI, Device Management, Implementing QoS and NAT, Implementing an Access Control Policy i  Implementing Security Intelligence, a drugog dana: AMP for Networks Malware Protection, Implementing NGIPS, Performing Detailed Analysis, System Administration i Cisco Firepower Troubleshooting.

Identity Service Engine (ISE) prilagođeni trening

Cisco ISE customized training je dvodnevna obuka koja se će polaznicima pomoći da razumeju različite scenarije korišćenja Cisco ISE proizvoda pored uobičajene i široko zastupljene Network Admission Control funkcionalnosti. Oni će biti u stanju da naprave svoju posebnu mrežu za goste sa različitim vrstama autentifikacije, da na bezbedan način implementiraju BYOD politiku u svom preduzeću kao i da na kontrolisan način obezbede svojim zaposlenima i spoljnim saradnicima administrativni pristup mrežnim uređajima putem TACACS+ protokola. Na kursu će takođe naučiti kako da Cisco ISE koriste kao alat za identifikaciju vrste uređaja koji su povezani na mrežu, da pristup mreži dozvole, na primer, samo računarima sa ažurnim antivirusnim sofverom kao i da postepeno uvedu željene ISE funkcionalnosti u postojeću mrežu bez neželjene nedostupnosti. Na treningu će biti reči o arhitekturi sistema, načinu licenciranja, hardverskim i softverskim zahtevima i opsežnim mogućnostima za integraciju sa drugim sistemima.

Program kursa obuhvata: ISE Course Introduction, ISE Architecture and Deployment, 3. ISE Policy Enforcement, Web Auth and Guest services, ISE Profiler, ISE Posture i ISE BYOD.

Cisco Prime Infrastructure

Dvodnevni Cisco Prime Infrastructure kastomizovani trening je hands-on kurs koji vodi instruktor.  Cilj kursa je da polaznici steknu znanja i veštine potrebne za upravljanje kablovskom i wireless mrežom u velikim kompanijama uz Cisco rutere, svičeve, wireless kontrolore i access point-e koristeći Cisco Prime Infrastructure rešenje.

Kurs je namenjen sistem integratorima, sistem administratorima, administratorima mreže i dizajnerima rešenja.

Pohađanje kursa  nije uslovljeno ispunjavanjem nekih preuslova, ali preporučljivo jepoznavanje mrežnog sistema i terminologije (Cisco CCNA Routing and Switching qualifications or equivalent).

Oni koji završe ovaj kurs imaćete znanje i veštine za upravljanje GUI i pristupom CLI za Cisco Prime Infrastructure, dodavanje i upravljanje uređajima u Cisco Prime Infrastructure inventaru, kreiranje mrežnih mapa za žične i bežične uređaje, kreiranje i upravljanje virtuelnim domenima i korisnicima, konfigurisanje uređaja, usaglašavanje uređaja, opisivanje servisa i opcija koje nudi Cisco Prime Infrastructure, monitoring mreže koristeći dashboards, mape, i izveštaje, kao i za izvršavanje zadataka sistem administratora, uključujući monitoring zdravlja sistema i mreže, i vršenje backupova.

Program kursa ( Getting Started with Cisco Prime Infrastructure, Configuring Initial Server Settings, Introducing Cisco Prime Infrastructure Licenses, Overall Process for Adding Devices to Inventory, Generating Reports, Managing the Network Inventory,  Managing Network Topology Maps, Managing Wireless Maps) upotpunjava odgovarajući lab.

Cisco/Viptela SD-WAN Bootca

Cisco SD-WAN Deployment, Configuration and Administration, trodnevni praktični kurs koji vodi instruktor, pruža pregled Cisco SD-WAN rešenja i SD-WAN komponenti.

Ova obuka pokriva istaknute funkcije kao što su zero-touch priprema, bezbedno podizanje mreže, konfigurisanje pomoću šablona funkcija, konfigurisanje Overlay Management Protocola (OMP) i smernica za upravljanje mrežnim saobraćajem. Naučićete kako da upravljate i rukujete bezbednom proširivom mrežom koristeći Cisco SD-WAN proizvode, najbolje prakse za konfigurisanje protokola rutiranja u data centru i filijali, kao i kako da primenite napredne smernice za kontrolu, podatke i aplikacije. Kurs takođe pokriva SD-WAN primenu i opcije migracije, postavljanje kontrolera, te kako da primenite VAN Edge uređaje.

Da bi uspešno pohađali ovaj kurs, Cisco preporučuje da polaznici poseduju određena znanja i veštin, kao što su tehničko razumevanje TCP/IP umrežavanja i mrežne arhitekture, osnovno poznavanje firewalla i duboko razumevanje rada protokola rutiranja, uključujući i unutrašnje i spoljašnje.

Kurs je osmišljen tako da program prvog dana obuhvati Cisco SD-WAN Architecture, Cisco SD-WAN Terminology and Key Functions, Controller Deployment Options: Design considerations and constraints, Data Plane Bring-up: ZTP, Bootstrapping, Manual Provisioning, drugog dana Configuration Templates: Device and Feature templates,
Designing and Implementing Application-Aware Routing, SD-WAN Security (Ent. FW, URL Filtering) i Licensing.

Cisco Webex Calling Technical Bootcamp

Cisco Webex Calling Configuration and Administration je takođe trodnevni praktični online kurs koji vodi instruktor.
Kurs pruža pregled rešenja Cisco Webex Calling i Webex komponenti. Glavni cilj ovog kratkog intenzivnog kursa je da omogući učesnicima da steknu solidno razumevanje Webex Calling Servicea, uključujući njegovu arhitekturu, podržane klijente i uređaje, administraciju, licenciranje, funkcije, obezbeđivanje, osnovnu analitiku i rešavanje problema i podršku. Sve relevantne teme su pokrivene odgovarajućim laboratorijama kako bi se učesnicima pružilo praktično iskustvo. Nakon završetka ovog bootcampa, učesnici bi trebalo da budu sposobni da identifikuju i implementiraju pravo rešenje Webex Calling za jednostavnije korisničke scenarije.

Preduslovi za uspešno pohađanje ovog kursa su tehničko razumevanje TCP/IP umrežavanja i mrežne arhitekture i osnovno razumevanje telefonije, kao i fluentno razumevanje govornog i pisanog engleskog jezika.

Product Overview, Architecture, Clients and devices i System Administration – tematske su celine kojima se polaznici bave prvog dana kursa. Za drugi dan predviđeni su labovi, Provisioning, Local Gateway i Location features, da bi User Features, Analytics and Troubleshooting, Support i Customer Scenarios trećeg dana zaokružili program obuke.

Cisco Firepower Bootcamp

Prilagođena obuka za Firewall sledeće generacije je dvodnevni online kurs koji vodi instruktor, gde će polaznici naučiti kako da obezbede svoju mrežu pomoću Cisco Firepower Threat Defense NGFW-a, koristeći vežbe u laboratorijskom okruženju. Naučiće kako da koristite i konfigurišu Threat Defense tehnologiju, uključujući IPS, URL, AMP kontrolu, kao i kako da iskoriste prednosti moćnih alata za obavljanje efikasnije analize događaja, uključujući otkrivanje tipova datoteka i malvera baziranih na njihovom okruženju.

Pre nego što krenu sa pohađanjem ovog ovaj kursa, polaznici bi trebalo da poseduju tehničko razumevanje TCP/IP umrežavanja i mrežne arhitekture i osnovno poznavanje firewall i IPS koncepata.
Program predviđen za prvi dan kursa uključuje: Introduction to NGFW, Platform Overview, FTD Management Options, FTD Deployment Modes, FTD Initial Config & FMC reg, FTD Security Zones, Access Control Policy, NAT on FTD, Flex Config, Prefilter, URL Filtering, Malware & File Policy, Intrusion Policy, dok su za drugi dan ostavljeni Rate Limiting, VPNs, FTD Packet Flow, Resiliency Options, Multi-Instance mode, VRFs, Migration from ASA & others, New features overview i Licensing.
Obuka se oba dana završava odgovarajućim labovima.

Cisco Secure Email Gateway Bootcamp

U pitanju je dvodnevni online kurs koji vodi instruktor, gde će polaznici naučiti kako da implementiraju Cisco Secure Email Gateway od nule, kao i kako osnovne i napredne bezbednosne kontrole e-pošte funkcionišu da bi se ublažio bezbednosni rizik koji dolazi od email threat vektora.

Uz vežbe koje su date u okviru laboratorijskog okruženja, moći će da nauče kako da konfigurišu i verifikuju konfiguraciju bezbednosnih kontrola za dolaznu i odlaznu e-poštu.

Za uspešno pohađanje ovog kursa valjalo bi da polaznici ispune određene preduslove koji se odnose na posedovanje znanja i veština vezanih za TCP/IP usluge, uključujući Domain Name System (DNS), Secure Shell (SSH), FTP, Simple Network Management Protocol (SNMP), HTTP i HTTPS, kao i da imaju iskustvo sa IP rutiranjem.

Overview, Licensing, Deployment, Platform options, Deployment Options, Initial Configuration, Email Pipeline and Email Security Manager, HAT and RAT, Antispam, Antivirus, AMP and MAR, Bounce Verification, Graymail Detection and Safe Unsubscribe, Content Filters, Outbreak Filters, Message Filters, URL Filtering, CUA, DLP, Secure Email GW LDAP integration, SMTP Authentication, Email (Sender) Authentication, Forged Email Detection i Email Encryption – saržaj su prvog dana kursa, dok za drugi dan program obuke predviđa lab čije teme su definisane kao: Protecting Against Malicious or Undesirable URLs, Outbreak Filtering, Forged Email Detection, Macro Detection, Graymail Detection, Advanced Malware Protection (AMP), DomainKeys Identified Mail (DKIM), Sender Profile Framework (SPF), Scenario – Domain-based Message Authentication, Reporting, Sender Domain Reputation (SDR), Consuming External Threat Feeds (STIX/TAXII), DNS-Based Authentication of Named Entities, Mailbox Auto Remediation for On-Prem Microsoft Exchange, Search & Remediate Email Via Message Tracking, Single Sign On using SAML 2.0, Support for Unified Common Event Format (CEF) based Logging, Ability to Safe Print Message Attachments, Improved Phishing Detection Efficacy with Cisco Cloud URL Analysis.

Cisco Routing & Switching

Ovo je trodnevni prilagođeni kurs koji vodi instruktor, na kojem se izučavaju Virtual Broadcast Domain, VLAN Traffic Between Switches, Switch Operations, Spanning Tree, EtherChannels / Ethernet Link Aggregation, MTU concept / Encapsulation, IOS DHCP Fundamentals, OSPF Architecture, BGP Architecture i MPLS Architecture.

Cisco preporučuje da polaznici kursa budu oni koji poseduju tehničko razumevanje TCP/IP umrežavanja i mrežne arhitekture.

Program obuke za prvi dan predviđa teme: OSI model fast review, Features and functions of the Cisco Internetwork Operating System software, Host-to-host communications across switches and routers/Virtual Broadcast Domain, Host-to-host communications across switches and routers / VLAN Traffic Between Switches, Implement, and verify Virtual Local Area Networks (VLANs) and trunks, Spanning Tree Protocol (STP) and Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP) work, Implementation of redundant switched networks using Spanning Tree Protocol, Configure link aggregation using EtherChannel, Troubleshooting link aggregation using Etherchannel, Troubleshoot Layer 2 connectivity using VLANs and trunking.

Drugi dan ovog prilagođenog treninga rezervisan je za segment programa koji podrrazumeva: MTU concept – L2MTU / IP MTU difference, Describe the features, metrics, and path selection concepts of routing protocols, Explore functions of routing, Cisco IOS IP Routing: Operation, benefits, and limitations of static routing, Configuration of inter-VLAN routing, Implementation and optimization of Open Shortest Path First (OSPF)v2 including adjacencies, packet types, and areas, summarization, Management of Cisco devices / Implement a basic security configuration of the device management plane, IOS DHCP Fundamentals / Configure Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP).

Trećeg dana polaznici će imati priliku da nauče: implementiranje External Border Gateway Protocola (eBGP), izbor putanje i single i dual-homed umrežavanje, implementiranje External Border Gateway Protocola (iBGP), konfigurisanje, objašnjavanje i konfigurisanje Network Address Translationa (NAT) na Cisco ruterima, implementiranje tehnologija preklapanja kao što su Virtual Routing i Forwarding (VRF), MPLS uvođenje i arhitekturaIntroduction and Architecture, kao i implementiranje MPLS L3 VPN-ova.

Cisco Secure Access by Duo Training

Ovo je jednodnevni online kurs koji vodi instruktor i koji obezbeđuje uvod u Cisco Secure Access uz Duo. Polaznici ove obuke će učiti o Duo arhitekturi, komponentama, primeni i integraciji sa ASA/AnyConnect, ISE.

Za uspešno pohađanje ovog kursa Cisco preporučuje da polaznici budu familijarni sa Ethernetom, TCP/IP-jem i bezbednim umrežavanjem koje se odnosi na internet.

Pregled, arhitektura, licenciranje i primena čine program obuke, koja se završava adekvatnim labom.

Cisco Umbrella Deployment and Configuration

I ovde je reč o jednodnevnom kursu koji vodi instruktor na kome će polaznici imati priliku da nauče, doznaju i postave kako Cisco Umbrella funkcioniše i koje su mu karakteristike. Oni koji upišu kurs sa osnovnim razumevanjem Cisco proizvoda i IT rešenja moći će da opišu Cisco Umbrella, diskutuju o Threat Intelligenceu i koriste Cisco Roaming Client.
Poznavanje Eterneta, TCP/IP-a i bezbednosnog internet umrežavanja preduslovi su za uspešno završavanje ovog kursa.

DNS Network Protection, Protecting whole organization in minutes, Setting up basic policies, Active Directory User Sync, Making policies more granular (per user/group), About Umbrella VA, About Umbrella tunnels, Secure Remote Worker, Making protection work outside of corporate network, Cloud Delivered Firewall, L7 firewall in the cloud, Secure Internet Gateway (Umbrella SIG), Deployment options, Cloud-managed web-proxy, File inspection, HTTPS inspection, CASB controls, More granular controls over cloud apps i dCloud self-paced LAB – elementi su programa kursa Cisco Umbrella Deployment and Configuration.

Cisco Meraki DevNet Express Workshop

Cisco Meraki DevNet Express je dvodnevna praktična obuka koju vodi instruktor i koja pruža uvod u Meraki automatizaciju i programabilnost. Ovo je prilika da naučite kako da koristite upravljanje version kontrolom sa Gitom i GitHubom, koristite Postman za interakciju sa Meraki API-jem, koristite Python za skriptovanje i API interakciju, primenite znanje na Meraki API-je za upravljanje, monitoring i analitiku.

Kao preduslove za upisivanje ovog kursa Cisco navodi osnovno poznavanje dizajna programa i kodiranja sa fokusom na Pythonu, razumevanje korišćenja API-ja i tehničko razumevanje Meraki Cloud Architecture.

Intro to Coding and APIs, Intro to Git, Intro to Python, REST API Fundamentals, Getting set up and verifying the lab environment, Hands-on Exercise – sadržaj su programa obuke predviđen za njen prvi dan, dok sadržaj drugog dana čine: An introduction to Meraki Integrations, Meraki Dashboard APIs, Meraki Monitoring and Analytics Integrations, Meraki External Captive Portal Integrations i Hands-on Exercises.

Cisco Security DevNet Express Workshop

Cisco Security DevNet Express je dvodnevna praktična obuka koju vodi instruktor i koja pruža uvod u automatizaciju i programirabilnost Cisco Securiti proizvoda. Tokom nje polaznici će naučit kako da koriste version control menadžment sa Gitom i GitHubom, da koristite Postman za interakciju sa Cisco Security API-jima, Python za skriptovanje i interakciju API-ja, da primene znanje na Cisco Secure Endpoint API, Cisco Umbrella API, Cisco Secure Malware Analytics API, Cisco ISE API, Firepower FDM i FMC API za upravljanje i integraciju.

Za pohađanje ovog kursa potrebno je bazično znanje dizajna programa i kodiranja sa fokusom na Python, kao i razumevanje korišćenja API-ja.

Intro to Coding and APIs, Intro to Git, Intro to Python, REST API Fundamentals, Getting set up and verifying the lab environment i Hands-on Exercise teme su koje se obrađuju prvog dana obuke.

Uvid u Cisco ISE API-je, Cisco Threat Grid API, Cisco Umbrella API i Cisco Firepower API omogućiće drugi dan kursa.

Cisco Webex Endpoints Programmability and Customization Workshop

Ova radionica je osmišljena kao četvoročasovna obuka koju vodi instruktor, koja pruža uvod u programirabilnost i prilagođavanje Cisco Webex krajnjih tačaka. Na njoj ćete učiti o makro skriptingu, kako da radite sa editorom proširenja korisničkog interfejsa i editorom makroa da biste prilagodili izgled Touch 10/Room Navigatora sa prilagođenim kontrolama, te kako da koristite veb aplikacije na video uređajima.

Da biste uspešno pratili ovu obuku potrebno je da imate osnovno znanje o dizajnu programa i kodiranju sa fokusom na Python, da razumete utilizaciju API-ja i da posedujete tehničko razumevanje Webex Architecture.

Program obuke definisan je segmentima: Introduction to Cisco Video Endpoint Programmability and Customization, Cisco Macro Scripting, Working with User Interface Extension Editor & Macro Editor, Web Apps on Video Devices, a tu su i dodatni primeri za isprobavanje i korisni linkovi.

Deliver Business Results

Fokusirajući se na veštine koje će omogućiti ljudima da napreduju u budućnosti, program obuke stimuliše promene ponašanja i ugrađuje pozitivne navike. Svi treninzi omogućavaju učesnicima da istraže svoje prednosti, savladaju nove veštine i daju opipljive rezultate.
Program se koncentriše na celu osobu i inspiriše je da postane bolja verzija sebe.
Program „Saradnjom do uspeha” radi na analizi uzroka otpora i strategiji pretvaranja „protivnika” u saveznike. Tokom rada, analiziraju se tipične situacije i uvode alati i principi koji mogu pomoći da se iz njih izvuče maksimum.

Teme obuke odnose se na način razmišljanja: Mi smo na istoj strani!, a pokrivaju: značaj emocionalne i socijalne inteligencije u savremenom poslovanju, uticaj i stav kao ključni faktori uspeha u ophođenju sa drugima, i komunikaciju usmerenu na korisnika.

Cilj je navesti druge da deluju, pa se polaznici obuke upoznaju sa tri osnovna koraka u razgovoru sa drugima, postavljanjem cilja razgovora, pravcem komunikacije, vođenjem razgovora u željenom pravcu i pridobijanjem posvećenosti.

IBM QRadar i IBM Guardium

Na dvodnevnom online treningu IBM QRadar polaznici će se detaljno upoznati sa ovim IBM-ovim SIEM (security information and event management) proizvodom koji uključuje out-of-the-box analitiku, korelaciona pravila i dašborde, te pomaže korisnicima da reše svoje najhitnije bezbednosne slučajeve.
Uz IBM QRadar kao modularni sigurnosni paket bezbednosni timovi postižu vidljivost kako bi brzo otkrili, istražili i reagovali na pretnje.

Dvodnevni online IBM Guardium trening će omogućiti polaznicima da dublje zarone u ovu sveobuhvatnu platformu za zaštitu podataka koja omogućava timovima za bezbedost da automatski analiziraju šta se dešava u okruženjima osetljivih podataka.

Sadržajnom obukom biće obuhvaćeni: Arhitektura (Guardium environment Environment types / Collectors vs Aggregators vs Central Managers / Agents / Collection types, Planning and deployment Deployment types / Arhitecture planning, Installation steps Appliance instalation / Configuration, Agent deployment GIM / STAP / Windows & Linux deployment), Administracija (Inspection engines Review and manual creation of Inspection engines, Alerter SMTP and SNMP configuration, System backup Config and data cofiguration / SCP, Data archiving Data arhiving / Data restore, Corellational alerts Analyze and creation of corellational alerts build on frequency, System Health overview Troubleshooting pre-defined reports / SQL session / Buff Usage monitor), Menadžment pristupa (User management Repository types / LDAP integration / Local user repository, Role management Role overview / Role creation, Profile customization Profile customization with Guardium modules) i Korisnički pristup (Policy builder Policy types / Rule types / Policy builder for data / Policy creation with different types of rules; Report builder Creating reports from template and from query. Report types and description of domains, entities and attributes; Group builder Creating different type of groups – IP, user, service name…) i Data classification Data classification based on compliance standard – PCI, SOX, GDPR, HIPAA / Data classification based on custom properties / Regex creation; Vulnerability Assessment Importing DPS / Running Vulnerability Assessment test / Result validation and customization i Entitlement Reports Running pre-defined entitlement reports based on datasource.)

Meraki 360 Training

Ovo je jednodnevni praktični kurs koji vodi instruktor kao uvod u Meraki proizvode, gde ćete naučiti kako da izvršite početnu konfiguraciju vezanu za svič, bezbednosni uređaj, pristupne tačke, kamere i senzore.

Da bi uspešno pratili ovaj kurs, Ciscova preporuka polaznicima je da poseduju osnovno razumevanje TCP/IP umrežavanja i mrežne arhitekture.

Describe cloud architecture, administration and licensing, Understand basic hardware and features of all product families, Meraki Cloud Architecture, Meraki Cloud monitoring & Management for Catalyst, Security & SD-WAN, Next-Gen Access, Endpoint Management, Network Assurance i Smart Cameras and IoT – nazivi su tema koje čine sadržaj ove edukativne obuke, koja je kompletirana sadržajnim labom (MX introduction and practice with labs, MS introduction and practice with labs, MR introduction and practice with labs, MV introduction and practice with labs, MT introduction and practice with labs).

Dodatne informacije

Zainteresovani za ove, kao i za druge treninge koje realizuje Ingram Micro Trening centar, mogu da dobiju više informacija o njima od Ingram Micro tima kontaktirajući ga putem mejla trening-serbia@ingrammicro.com
. Share.

Leave A Reply