Preuzmite kontrolu uz novi AGON by AOC G-Menu softver

0

Jedna aplikacija za upravljanje svim AGON by AOC monitorima i periferijom

AGON by AOC, jedan od vodećih svetskih brendova gejming monitora i IT dodataka predstavlja novi G-Menu softver za upravljanje svim AGON by AOC monitorima i periferijom – od tastatura, preko slušalica, sve do miševa i podloga za miševe.

Gejming portfolio AGON by AOC poznat je po svojim nagrađivanim monitorima, a tokom poslednjih godina proširen je i raznim gejming miševima, mehaničkim gejming tastaturama, podlogama za miševe kao i gejming slušalicama. Gejming periferija AOC-a hvaljena je zbog svoje izdržljivosti, kvaliteta, pristupačnosti, specifikacija visokih performansi, kao i RGB sinhronizacije između uređaja.

Ova vrsta sveobuhvatnog gejming ekosistema s monitorima i brojnom periferijom zahtevala je softver s kojim bi se istovremeno kontrolisale i prilagođavale sve postavke. Za tastature i miševe to znači prilagodjavanje tipki i dugmića, podešavanje osetljivosti kao što su repeat i polling stope kao i DPI nivo, dok za slušalice to znači upravljanje audio postavkama, uključujući surround zvuk. Takođe, zahvaljujući G-Menu softveru može se upravljati i Light

FX postavkama, sinhronizacijom svetala za monitor, tastaturom, mišem, podlogom za miša i slušalicama.

G-Menu softver odsad omogućava iste set up opcije kao i postavke prikaza na ekranu monitora samo jednim klikom. Monitori koji dolaze s AOC-ovim Light FX-om mogu se prilagoditi s RGB osvetljenjem, a najnovije ažuriranje G-Menu softvera omogućava korisnicima da prvo pregledaju RGB efekte u softveru pre nego što ga postave na uređaje (monitor, tastaturu itd.). Nadalje, G-Menu nudi i sinhronizaciju boja i tema (Light FX Sync) između uređaja. Na taj način će monitor i periferija poput gejming miševa, podloge za miševe ili tastature imati isti uzorak RGB osvetljenja te iste boje.

Današnji se gejmeri vole da se ugledaju na svoje gejming uzore i heroje. Stoga ne čudi što se periferni uređaji kupuju upravo na osnovu inspiracije koju im daje njihov omiljeni streamer ili esportista. Zahvaljujući G-Menu softveru, novi mogu se formirati, sačuvati i deliti korisnički profili za različite gejming žanrove i naslove. U okviru “Discover” odeljka aplikacije G-Menu softvera, korisnici mogu videti opise i kompatibilne proizvode za korisnički profil koje zatim mogu kopirati na svoje uređaje. Usklađivanje DPI postavki miša za gejming ili repliciranje postavki boja i odziva monitora jednog od sopstvenih gejming heroja – s G-Menu softverom sve što je za to potrebno samo je jedan klik.

Novi G-Menu softver nudi široki raspon custom opcija:

  • Za miševe i tastature postoji ogroman broj različitih funkcija dugmića i tipki. To korisnicima omogućava dodjeljivanje zadataka poput otvaranja multimedijskog playera i reprodukcije/pauziranja pesme ili zadataka povezanih s internet pregledačima, kao što su osvežavanja stranice, otvaranja početne stranice, pretraživanja itd. Takođe, osnovne funkcije OS-a, kao što su  izrezivanja/kopiranja/lepljenja ili otvaranja/čuvanje dokumenata, takođe se mogu dodeliti tipkama ili dugmićima. Ova vrsta visokog prilagođavanja može zaista biti korisna, kako u gejmingu, tako i u svakodnevnim zadacima.
  • Upravljanje makro naredbama ključno je i u određenim gejming naslovima, gde se radnja odvija toliko brzo da gejmer mora pritisnuti više tipki/dugmića istovremeno. Ovde na scenu stupaju makronaredbe. Čak i ako gejming naslov/aplikacija to ne podržava, zahvaljujući G-Menu softveru korisnici mogu kreirati makronaredbe i upravljati njima, što znači da su one, na primer omogućene samo u određenom naslovu.

Novi G-Menu software paket dostupan je za download ovde: https://eu.aoc.com/gaming/gmenu

Share.

Leave A Reply