Prenosiv, svestran i zabavan – novi odvojivi Toshiba Satellite Click 10

0

Toshiba Europe objavljuje novi odvojivi uređaj Satellite Click 10 koji korisnicima pruža vrhunske laptop i tablet funkcionalnosti uz samo jedan klik. Satellite Click 10 se lako transformiše iz efikasnog laptopa sa tastaturom pune veličine u intuitivni tablet uređaj, pogodan za deljenje sadržaja. Idealan kao drugi prenosivi uređaj, za studente i hvatanje beleški na predavanjima, Satellite Click 10 je jednako pogodan za zabavu i produktivan rad.  

Kvalitetna slika visoke definicije

Novi model ima WUXGA ekran dijagonale 25,7 cm (10,1 inča) sa rezolucijom boljom od Full HD-a (1920 x 1200), koja korisnicima obezbeđuje živopisnu jasnoću i definiciju slike. Širokougaona tehnologija integrisana je u ekran za bolju reprodukciju boja i uglom gledanja od 178°. Sa visokim nivoom osvetljenosti slike, Satellite Click 10 je takođe pogodan za rad u uslovima spoljnjeg osvetljenja.

Sat_Click10_FullProd_detached_03 (1)Projektovan za mobilni stil života

Sa autonomijom do izvanrednih 15 sati, korisnici slobodno mogu da rade i zabavljaju se gotovo cela dva radna dana bez dopunjivanja baterije. Inteligentan sistem punjenja omogućava da se tablet uvek puni prvi, a prazni tek nakon tastature, kako bi uređaj maksimalno moguće vreme mogao da radi na baterije. Satellite Click 10 teži samo 1,1kg kao laptop, i 552g kao tablet, što dodatno pospešuje prenosivost ovog elegantnog uređaja satenski zlatne nijanse. A uz tastaturu pune veličine korisnici mogu da kucaju kada su van, komotno kao i kod kuće.

Zahvaljujući novoj generaciji Intel Atom procesora i do 4GB ugrađene RAM memorije, Satellite Click 10 pruža odlične performanse za takav prenosivi uređaj, sa odličnim odzivom pri krstarenju internetom kao i u efikasnom paralelnom radu sa više zadataka. Do 64GB kapaciteta eMMC uređaja za skladištenje podataka je pregršt prostora za čuvanje muzike, fotografija i radnih materijala, a ovaj kapacitet se može dodatno povećati preko priključka za microSDTM karticu maksimalnog kapaciteta od 128GB – na tablet uređaju.

Optimizovan za maksimalan učinak Windows 10 sistema

Bogat najnovijim mogućnostima i opremljen Windows 10 operativnim sistemom, Satellite Click 10 ima taster za brzi pristup Cortana usluzi, digitalnom asistentu koji korisnik aktivira svojim glasom. U spoju sa dual mikrofonima, glasovne interakcije korisnika sa računarom su jasne čak i u bučnim okruženjima. Korisnici mogu nesmetano da se prebacuju između laptopa i tableta uz Continuum uslugu, potpuno optimizovanu za 2u1 uređaje kao što je Satellite Click 10, koja automatski prilagođava i optimizuje sadržaj i aplikacije bez obzira na to kako se uređaj koristi.

Karakteristike koje povećavaju upotrebnu vrednost

Satellite Click 10 ima bočno orijentisane stereo zvučnike sa Dolby Digital Plus tehnologijom koja obezbeđuje „surround“ kvalitet zvuka u bilo kom okruženju. Unapred instaliran Toshibin softver „TruRecorder“ analizira različite glasove tokom snimanja konverzacija i – automatski identifikuje govornika – uz mogućnost reprodukovanja snimka na drugim uređajima. Aplikacija TruCapture omogućava korisniku da uslika beleške, sa table, na primer, i prebaci ih pravo u Word dokument, bez potrebe za ponovnim ukucavanjem. Pored toga, odštampana slova i slike snimljene preko TruCapture aplikacije moći će da se pretraže i lako prebace u druge aplikacije zahvaljujući mogućnosti optičkog prepoznavanja slova (OCR).

Satellite Click 10 takođe podržava bežični prikaz slike uz koji je filmove, fotografije, prezentacije i druge sadržaje – moguće bežično poslati sa ovog uređaja na kompatibilan TV. Povezivanje eksternih uređaja i pristup sadržaju sa periferija takođe je jednostavno, uz dva USB 2.0 priključka pune veličine na bazi-tastaturi i micro-USB, microSD card priključak i Micro-HDMI priključak na tablet uređaju, za maksimalan učinak u svakom režimu korišćenja.

Novi Toshiba Satellite Click 10 biće dostupan u Srbiji u novembru 2015 .

Share.

Comments are closed.