Preduzetništvo kao način života

0

Studentska organizacija “Mreža za poslovni razvoj” u okviru projekta “Škola poslovnih veština” u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih američkih država i  Domom Omladine organizuje besplatno predavanje:

Drua Giblina, Atešea za kulturu ambasade SAD-a u Beogradu

 Tema: Preduzetništvo kao način života

Datum: Sreda, 29. april 2015. sa početkom u 18h u Domu omladine (Tribinska sala) u Beogradu, Makedonska 22.

Dru Giblin je završio Univerzitet u Čikagu, Odsek međunarodnih odnosa. Svoje prvo visoko obrazovanje stekao je na Univerzitetu umetnosti, istorije i antropologije a uspeo je da dva zanimanja spoji u jedno kao ataše za kulturu Američke ambasade. Kao izvanredno komunikacijski potkovan i prirodni lider radio je kao praktikant na studijama slučaja u Crawford & Company,i McCann-Erickson u Buenos Airesu. Postavlja visoke standarde i očekuje kvalitetne i vidljive rezultate kako u poslu tako i u privatnom životu. U Ministarstvu spoljnih poslova SAD-a radi već četiri godine.

Predavanjem Gi Đokena na temu socijalnog preduzetništva zapazili smo energiju mladih i preduzetnički duh želimo da ih pokrenemo i damo im podršku da ništa nije nemoguće ukoliko veruju u svoje ideje, izjavila je direktorka Škole poslovnih veština, Marija Jelić.

Ovo interesantno predavanje jedno je u nizu u okviru projekta Škola poslovnih veština, koji realizuje studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država u Srbiji. Cilj projekta je da pruži mladima znanje i veštine s kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredilo i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

Dosadašnji predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESCO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvog (ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl), Stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji, Irena Vojačkova- Solorano, Umes Muki, počasni ambasador UNESCO kluba na Sorboni i osnivač Instituta za održivo liderstvo.  Nova sezona započeta je predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. godine u Beogradu.

Share.

Comments are closed.