Predstavljen najambiciozniji smart telefon do sada – LG G4

0

Premijernim predstavljanjem u šest gradova širom sveta,  kompanija LG Electronics (LG) otkrila je svoj dugo očekivani model smart telefona, LG G4.   Mnogobrojne zvanice okupile su se u Njujorku, Londonu, Parizu, Singapuru, Istanbulu i Seulu kako bi prisustvovale promociji naslednika prošlogodišnjeg LG G3 modela, koji je doživeo izuzetan uspeh širom sveta.

LG G4 kreiran je tako da zadovolji sve potrebe korisnika zahvaljujući jedinstvenoj kameri koju odlikuje otvor blende od F1.8, što je veoma retko kada su telefoni u pitanju, omogućavajući na taj način senzoru da prima 80 odsto više svetlosti. Ova kamera kreirana je u kombinaciji sa novim IPS Quantum ekranom, koji pruža više pogodnosti nego Quad HD ekran na G3 modelu. Slim Arc dizajn novog LG smart telefona ne zaostaje za njegovim performansama, kao ni novi korisnički interfejs koji je u potpunosti podređen potrebama korisnika.

„Kao što smo i obećali, naš novi smart telefon kreiran je tako da pruži svim svojim korisnicima nezaboravno iskustvo koje će im olakšati svakodnevicu. Želeli smo da stvorimo uređaj koji je u potpunosti podređen korisniku, pružajući performans koji donosi potpuno realno iskustvo zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji i ergonomskim karakteristikama. Od dizajna, preko kamere, ekrana i korisničkog iskustva, ovo je definitivno najambicioznji telefon koji smo do sada kreirali”, rekao je Džuno Čo (Juno Cho), predsednik i generalni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Dizajn koji odlikuju elegancija i udobnost

Kompanija LG posvetila je posebnu pažnju materijalima koji su korišćeni pri izradi novog modela smart telefona. LG G4 dostupan je sa pozadinom izrađenom od prave kože, u čak šest autentičnih boja, ali i sa pozadinom u keramički beloj boji sa 3D šablonima, kao i u metalik sivoj i sjajno zlatnoj.

Moderan i elegantan izgled G4 modela je pravo osveženje u odnosu na klasična metalna kućišta većine telefona. Njega odlikuje Slim Arc dizajn koji prati liniju uređaja, naglašenu blago zakrivljenim ekranom, pa omogućava prijatniji osećaj držanja u ruci i čak 20 odsto veću izdržljivost nego prethodni modeli.

Vrhunsko vizuelno iskustvo

LG G4 poseduje kameru od 16MP sa otvorom blende F1.8, što omogućava senzoru da primi 80 odsto više svetlosti i tako kreira savršene fotografije. Pored inovativne kamere, na G4 modelu rešen je i problem lošeg osvetljenja zahvaljujući optičkom stabilizatoru slike OIS 2.0, koji poseduje dvostruko snažniji performans od OIS+ stabilizatora.

Manual mode režim rada omogućava iskusnim fotografima da kreiraju profesionalne fotografije sami kontrolišući fokus, brzinu okidanja, ISO osvetljenje, ekspoziciju i balans bele boje. Osim u JPEG, fotografije mogu da se čuvaju i u RAW formatu, kako bi se lakše obradile, bez gubitka i najsitnijih detalja.

Napredna kamera upotpunjena je Color Spectrum senzorom (CSS), što je prva karakteristika ovog tipa koja se našla na jednom smart telefonu. CSS poboljšava preciznost boje detaljnim čitanjem RGB vrednosti pozadinskog svetla i infracrvenih zraka koji se reflektuju od objekta, kako bi podesio balans bele boje i boje blica i tako kreirao izuzetno realne i živopisne fotografije. Sa Color Spectrum senzorom, crvena boja više nikad neće biti narandžasta, niti će bela boja imati primese žute.

Za savršene selfie fotografije, G4 poseduje jedinstvenu prednju kameru od 8MP, koja omogućava pravljenje oštrih portreta sa mnoštvom detalja, kao i grupne fotografije, a opcija Gesture Interval Shot omogućava nastanak četiri fotografije sa vremenskim razmakom od samo dve sekunde.

Praveći ogroman skok u tehnologiji izrade ekrana, LG G4 je prvi smart telefon sa IPS Quantum ekranom dijagonale 5.5 inča, koji pruža 20 odsto bolju reprodukciju boja, 25 odsto veći nivo osvetljenosti i čak 50 odsto veći kontrast. Ovo je prvi Quad HD ekran koji koristi Advanced In-Cell Touch (AIT) tehnologiju, kombinujući LCD i senzor osetljiv na dodir da bi omogućio bolji prikaz boja i osetljivost na dodir.

Snaga i performanse

G4 telefon opremljen je prenosivom baterijom jačine 3.000mAh, što se veoma retko viđa na smart telefonima. U kombinaciji sa snažnim Qualcomm® Snapdragon™ 808 procesorom sa X10 LTE, G4 može bez problema da se koristi ceo dan. Štaviše, baterija G4 modela u proseku traje 20 odsto duže nego na G3 modelu.

„Kompanije LG i Qualcomm Technologies sarađivale su od početne faze izrade Snapdragon 808 procesora, kako bi uskladili tehnologije i omogućile da nekoliko jedinstvenih karakteristika zažive na G4 modelu”, rekao je dr Paul E. Jacobs, predsednik i izvršni direktor kompanije Qualcomm Incorporated.

Korisnički interfejs podređen potrebama potrošača

LG G4 je prvi smart telefon koji koristi jedinstveni korisnički interfejs UX 4.0, koji je u potpunosti prilagođen zahtevima i najnaprednijih korisnika.

  • Opcija Quick Shot omogućava korisnicima da kreiraju fotografije bez pokretanja aplikacije za kameru, duplim pritiskom pozadinskog Rear Key dugmeta dok je ekran isključen. Takođe, izuzetno brzoj kameri G4 telefona potrebno je samo šest desetina sekunde za pokretanje.
  • Nova galerija za fotografije omogućava neverovatno brz pregled hiljade fotografija, a  The Memories opcija automatski organizuje fotografije i video zapise u albume, na osnovu vremena i mesta kreiranja.
  • Opcija Event Pocket omogućava korisnicima da kreiraju objedinjeni kalendar, ubacivanjem sastanaka i obaveza iz drugih kalendara i sa socijalnih mreža.
  • Unapređena Smart Notice opcija pruža personalizovana obaveštenja o vremenu i putovanjima, zahvaljujući svakodnevnoj analizi navika korisnika. Ovo omogućava opciji da korisniku upućuje lične poruke, kao što su „Ne zaboravi da poneseš kišobran kada izađeš iz kuće“.
  • Quick Help omogućava korisnicima da pronađu odgovore na sva pitanja vezana za opcije i rad LG G4 uređaja. Quick Help pomaže korisniku prilikom podešavanja telefona, a može čak i da zakaže razgovor sa korisničkim servisom.

LG je razvio mnogobrojna partnerstva sa raznim kompanijama, kako bi omogućio najbolje korisničko iskustvo za vlasnike G4 telefona. Google Office je preinstaliran, a korisnici ovog telefona moći će da uživaju u pogodnostima dodatnih 100GB prostora za skladištenje podataka na Google Drive u naredne dve godine. Uz MirrorLink opciju, vlasnici Volkswagen vozila moći će da iskuse potpunu integraciju svog telefona i kontrolne table u vozilu.

Prodaja LG G4 smart telefona počeće u Južnoj Koreji 29. aprila, a cena i dostupnost na lokalnom tržištu biće naknadno najavljeni.

Share.

Comments are closed.