Predstavljen Microsoft Teams Essentials za mala i srednja preduzeća

0

Microsoft je objavio da je dostupan Teams Essentials, prva samostalna Microsoft Teams ponuda dizajnirana posebno za mala i srednja preduzeća. Teams Essentials malim preduzećima pruža povoljno rešenje za sastanke, koje podržava saradnju, povezivanje i produktivnost u hibridnom radnom okruženju.

„Znamo koliko je proteklih 20 meseci bio težak period za mala preduzeća. Morali su biti ekstremno fleksibilni da bi se prilagodili i to često uz ograničen pristup alatima i tehnologijama,” komentarisao je Jared Spataro, korporativni potpredsednik Modern Work sektora u Microsoft-u. „Teams Essentials napravljen je posebno da ispuni specifične potrebe manjim kompanijama, omogućavajući im da napreduju u ovoj novoj eri poslovanja“.

Teams Essentials pruža brojne funkcionalnosti za organizaciju profesionalnih sastanaka i saradnju i to sve na jednom mestu:

  • Neograničeni grupni sastanci trajanja do 30 sati
  • Sastanci u kojima učestvuje do 300 ljudi
  • 10 GB prostora u cloud-u po korisniku

Teams Essentials takođe uključuje postojeće i nove mogućnosti koje su dostupne u besplatnoj verziji Teams-a kako bi ispunio potrebe malih preduzeća:

  • Jednostavne pozivnice za koje je potrebna samo e-mail adresa. Korisnici se ne moraju prijaviti, logovati ili instalirati Teams da bi učestvovali na sastanku.
  • Uz integraciju Outlook kalendara, nova integracija Google kalendara pojednostavljuje zakazivanje sastanaka u Microsoft Teams-u.
  • Profesionalni alati i mogućnosti za sastanke poput „lobby-ja za sastanke“, virtualnih pozadina, Together načina rada, titlova i reakcija uživo.
  • Uz uvek dostupan chat u Microsoft Teams-u korisnici će uvek biti u toku s kontekstom i imati kontinuitet komunikacije.
  • Moguće je brzo započeti projekt ili organizovati sastanak sa bilo kime, dodeljivati zadatke kolegama iz tima i kreirati ankete da se brzo dobiju povratne informacije, i to sve na jednom mestu zahvaljujući novom obrascu za grupni chat za male kompanije.

Prema LinkedIn podacima, broj oglasa za otvorena radna mesta u malim i srednjim preduzećima narastao je za 81,9 posto godišnje, u poređenju sa 1. decembrom 2020. Male kompanije više nego ikad moraju da budu fleksibilne da zaposle ljude koji se nalaze na bilo kojoj lokaciji i tehnologiju koja otvara mogućnost novog stila rada za zaposlene, kao što su sinhrona i asinhrona saradnja. Teams Essentials malim kompanijama nudi povoljan način rada, saradnje i rasta. Korisnici mogu nabaviti Teams Essentials putem Teams web stranice ili putem niza Microsoft partnera.

Više informacija o Microsoft Teams Essentials dostupno je na Microsoft 365 Blogu.

Share.

Leave A Reply