Predsednik Ericssona član upravnog odbora Fondacije Ujedinjenih Nacija

0

Odbor direktora Fondacije Ujedinjenih Nacija predstavio je Hansa Vestberga, predsednika i direktora kompanije Ericsson, kao novog člana.

Tokom predstavljanja, Odbor je istakao lično zalaganje Vestberga u borbi protiv siromaštva na svetskom nivou, kao i činjenicu, da je pod njegovim vođstvom Ericsson podržao veliki broj projekata značajnih za globalni razvoj i rešavanje socijalnih problema.

„Fondacija Ujedinjenih Nacija dobiće višestruke benefite angažovanjem Hansa, kao poslovnog lidera, koji koristi svoju poziciju da pomaže ljudima. Hans prepoznaje mogućnosti koje imamo, povezivanjem ljudi iz celog sveta, kako bismo podržali rad Ujedinjenih Nacija i kako bismo povezivanjem kreirali bolji svet za sve“, istakao je Ted Tarner, osnivač Fondacije.

Hans Vestberg u kompaniji Ericsson radi od 1988. godine. Radio je na različitim pozicijama u Ericssonu u Brazilu, Kini, Meksiku i SAD-u. Pre dolaska na poziciju direktora kompanije, radio je kao finansijski direktor u Ericssonu. Pod njegovim vođstvom, Ericsson je postao glavni pokretač Umreženog društva, u kojem konekcija pokreće progres.

„Priključivanje Odboru direktora Fondacije Ujedinjenih Nacija omogućava mi da vodim organizaciju koja povezuje hiljade partnera, koji zajednički podržavaju inicijative Ujedinjenih Nacija, kako bi se unapredilo zdravlje ljudi, povećao prosperitet, podržala edukacija i poslovanje žena i uticalo na klimatske promene“, rekao je Vestberg.

U Odboru direktora Fondacije Ujedinjenih Nacija nalaze se najuticajniji lideri današnjice, čiji rad podržava inicijative Ujedinjenih Nacija.

Share.

Comments are closed.