Predavanje „Sajber bezbednost – za svakoga i svuda“

0

Fondacija “Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) i Udruženje studenata informatike FONIS organizuju predavanje “Sajber bezbednost – za svakoga i svuda” za studente i ostale zainteresovane. Predavanje će biti održano 31. marta na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Jove Ilića 154, sa početkom u 18.00 časova.

O tome kako postati „kung-fu majstor sajber bezbednosti“, vrstama sajber napada i pretnjama kojima su svakodnevno izloženi domaći internet portali, kao i o adekvatnim merama zaštite, govoriće Boško Radivojević, direktor kompanije “Mainstream”.

U Srbiji trenutno ima 2,85 miliona korisnika Interneta, od čega 1,16 miliona kupuje/prodaje preko ove globalne mreže, dok svega 1/3 internet korisnika iz Srbije svoj onlajn sadržaj čuva na serverima u našoj zemlji.  O bezbednosti nacionalnih internet domena, enkripciji i najnovijim trendovima u ovoj oblasti govoriće Luka Gerzić iz kompanije “Gerzić & Associates”.

Jovan Šikanja, administrator za bezbednost kompanije “Limundo”, pričaće o uticaju ljudskog faktora na sajber bezbednost, ali i o značaju edukacije zaposlenih u kompaniji u vezi sa rizicima kojima su izloženi tokom svojih radnih aktivnosti.

Predavanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane posetioce.

Kao organizacija od ključnog značaja za stabilnost i razvoj DNS sistema u Srbiji, RNIDS je kroz celokupnu svoju delatnost posvećen očuvanju bezbednosti na domaćem internet prostoru. RNIDS naročito vodi računa o edukaciji korisnika nacionalnih internet domena, kojima je posebno namenjen internet sajt na adresama domen.rs i домен.срб.

Share.

Comments are closed.