Postani naredni MasterCard Masters of Code šampion!

0

Kompanija MasterCard pretražuje svet sa ciljem da pronađe najboljeg programera na svetu. Ova kompanija organizuje Masters of Code, svetsko takmičenje čije će finale biti održano u Silikonskoj dolini od 5. do 6. decembra 2015. godine, gde će se okupiti top deset regionalnih programerskih timova iz svih delova sveta. Sledeći regionalni hakaton se održava u prostorijama Lool inkukbatora u Tel Avivu, u Izraelu, od 11. do 12. juna, a ono što je važno je da timovi iz Srbije imaju pravo učešća.

Uz titulu MasterCard Masters of Code šampiona, globalni pobednik osvaja 100.000 dolara za razvoj inovacija, kao i dve nedelje boravka u MasterCard StartPath inkubatoru u Dublinu ili zamenski program na daljinu i šest meseci mentrostva nekog od članova  izvršnog tima kompanije MasterCard za API interfejs, kao i besplatnu obradu plaćanja do iznosa od 250.000 dolara u transakcijama za prvih 12 meseci korišćenja Simplify Commerce servisa. Kompanija MasterCard obezbeđuje svakom pobedničkom timu iz svakog regiona besplatan prevoz i smeštaj u Silikonskoj dolini gde će se takmičiti u velikom finalu Masters of Code hakatona, a za vreme boravka u Kaliforniji, takođe će biti nagrađeni Neprocenjivim (Priceless®) iskustvom uz MasterCard VIP osobe i evanđeliste. Svaki član drugoplasiranog tima na regionalnom hakatonu dobija MasterCard poklon karticu sa 500 dolara.

Svaki regionalni događaj će takmičarima otvoriti MasterPass API za upotrebu i integraciju, a moguće je koristiti i druga API rešenja. Timovima od najviše pet članova je dozvoljeno da koriste open-source kod, ali najveći deo posla tim mora da uradi za vreme događaja, jer nisu dozvoljena prethodno razvijena rešenja. Timovi moraju da predstave demo verziju pred sudijama– svaki tim će imati dva minuta za prolazak kroz prezentaciju i jedan minut za odgovaranje na pitanja sudija.

Sva ocenjivanja će se obavljati na Hackathon.io, a ukupno 25 bodova biće dodeljeno po sledećim kriterijumima: uticaj, dizajn, kreativnost, jednostavnost i upotreba MasterCard API rešenja.

Share.

Comments are closed.