Počele sa radom komisije koje razmatraju projekte za sufinansiranje u oblasti javnog informisanja

0

Ministar Mihailo Jovanović je danas obišao konkursne komisije, koje su krenule da razmatraju projekte na 9 konkursa u oblasti javnog informisanja za 2023. godinu, za koje je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija opredelilo 310 miliona dinara.

„Raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio, televiziju, internet, štampane medije i servise novinskih agencija, zatim za elektronske medije čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija, za pripadnike srpskog naroda u zemljama regiona, za proizvodnju medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina i sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom, kao i za projekte za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Projektno sufinansiranje je vrlo važan instrument za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Pred komisijama je izuzetno odgovoran zadatak, želim vam uspešan i srećan rad i izbor što kvalitetnijih projekata koji će nastaviti da održavaju javni interes svih građana koji žive u Republici Srbiji“, istakao je ministar Jovanović.

On je dodao da se kroz aktuelnu Medijsku strategiju prepoznaje značaj lokalnih medija i medija civilnog društva, te da je projektno sufinansiranje mogućnost za podsticanje medijskog pluralizma, kako tematskog tako i žanrovskog i istraživačkog pristupa u obradi tema koje su od značaja za društvo u celini, ali koja ne dobijaju dovoljno medijskog prostora jer nemaju komercijalni karakter.

Rok za donošenje odluka po prispelim projektima je 11. jul 2023. godine.

Share.

Leave A Reply