Poboljšajte produktivnost i veštine radne snage sa najnovijim izdanjem Microsoft Viva platforme

0

Microsoft Viva dobija nove funkcionalnosti koje će unaprediti angažovanost zaposlenih i njihov performans.

Microsoft je najavio uvođenje alata Copilot u Microsoft Viva-u, koji je dizajniran da pomogne liderima u izgradnji angažovane radne snage. Copilot će pružiti potpuno novi način za lidere da razumeju i angažuju svoju radnu snagu, pružajući jasnoću o prioritetima, obogaćujući veze i otkrivajući uvide.

U današnjem poslovnom svetu koji se brzo menja, produktivnost zaposlenih se smatra ključem za postizanje uspeha – što svakako jeste tačno. Međutim, važno je imati na umu da samo produktivnost ne može voditi ka održivom uspehu. Zapravo, oslanjanje samo na produktivnost može suziti kreativnost, ograničiti timski rad i povećati iscrpljenost zaposlenih.

Nadovezujući se na lansiranje Copilot-a u Microsoft 365 kako bi pojedincima pomogao da budu produktivniji, kompanija sada proširuje Copilot na Microsoft Viva-u kako bi liderima pomogla u izgradnji angažovane radne snage. Viva Copilot će raditi zajedno sa liderima i pružiti im potpuno novi način razumevanja i angažovanja njihove radne snage – pomažući u pružanju jasnoće u vezi prioriteta, obogaćivanju veza i otkrivanju uvida. Neke od ključnih mogućnosti uključuju:

  • Copilot in Viva Goals pojednostavljuje postavljanje ciljeva tako što vodi lidere kroz proces kreiranja ciljeva i ključnih rezultata (OKR), kao i pojednostavljuje upravljanje ciljevima u celoj organizaciji. Ova nova funkcija može da pruži preporučene ciljeve iz planskog ili strateškog dokumenta i da rezimira napredak cilja.
  • Copilot in Viva Engage pomaže liderima da kreiraju ubedljive i inspirativne postove od jednostavnih uputstava ili tema koje su u trendu u zajednicama na radnom mestu. Lideri mogu da koriste Copilot za analizu pokazatelja angažovanja, procenu raspoloženja i preporuku odgovora.
  • Copilot in Viva Topics pomaže korisnicima da se brže upoznaju sa određenom temom tako što generiše rezime i nudi odgovore na osnovu više dokumenata u vezi sa tom temom.

Microsoft Viva Copilot takođe nudi prilagođene Viva Learning kolekcije i sažetke znanja za potrebe sticanja veština i obuke. Na primer, Viva Topics omogućava zaposlenima da nauče o važnim temama i srodnim projektima kroz konverzacijski interfejs, dok Copilot in Answers pomaže u konstruisanju specifičnih pitanja i kategorizuje ih, dok takođe pomaže stručnjacima u konstruisanju potpunih odgovora.

Pored toga, Microsoft takođe uvodi Glint platformu u Viva-u. Sa novim Viva Glint, organizacije će sada imati alat za ankete koji će meriti i poboljšavati angažovanost zaposlenih putem prikupljanja i upotrebe njihovih povratnih informacija. Copilot u Viva Glint-u će pomoći liderima da sumiraju hiljade komentara zaposlenih na anketama i pružiće im nov način za istraživanje povratnih informacija postavljanjem prirodnih  pitanja. Viva Glint i Viva Insights su sada integrisani, što omogućava liderima da povezuju agregirane podatke o angažovanosti zaposlenih sa podacima o njihovom ponašanju. Ova integracija može pomoći u otkrivanju novih uvida o tome šta može uticati na povećanje ili smanjenje angažovanosti u vašem timu.

Viva Copilot nasleđuje politike bezbednosti, usklađenosti i privatnosti organizacije koje su već postavljene u okviru Microsoft 365, čime postaje pogodan za upotrebu u preduzećima. Ovaj alat je izgrađen na osnovu odgovornih principa veštačke inteligencije (AI) koje Microsoft sledi, uključujući poštovanje principa pravičnosti, pouzdanosti, bezbednosti, privatnosti, inkluzivnosti, transparentnosti i odgovornosti. Ovi principi su utemeljeni na decenijama istraživanja u oblasti veštačke inteligencije i primene tehnika zaštite privatnosti u mašinskom učenju.

Saznajte više: Microsoft Viva

Share.

Leave A Reply