Pjotr Jelenski otvorio koneferenciju “DATA SCIENCE” u Beogradu

0

Izvršni direktor ASEE Pjotr Jelenski naglasio je da kompanije sve više ulažu u veštačku inteligenciju

Ovogodišnja Data Science konferencija, koja traje od 21. do 25. novembra, ugostila je Pjotra Jelenskog, izvršnog direktora ASEE Grupe, kao jednog od glavnih govornika konferencije. Događaj okuplja međunarodne i domaće stručnjake iz oblasti nauke o podacima, mašinskog učenja, velikih podataka i veštačke inteligencije (AI) kako bi se predstavila najnovija rešenja razvoja i inovativne industrijske primene ovih tehnologija u svetu.

Izlaganje Pjotra Jelenskog je otvorilo glavni deo ovogodišnje konferencije, naglasivši da u današnje vreme kompanije, a naročito finansijske institucije i kompanije iz oblasti trgovine sve više ulažu u rešenja na bazi veštačke ineligencije. “Prilagođena, jednostavna i brzo primenjiva rešenja, ušteda vremena i resursa kao i pravilno razumevanje kupca i automatizacija, su danas ključ za uspeh svake IT kompanije“, zaključio je Jelenski.

Upravo se jedna od domaćih start-up kompanija Things Solver pre nepunih godinu dana pridružila ASEE grupi. Kroz svoje rešenje pod nazivom Solver AI Suite, korišćenjem veštačke inteligencije i modela mašinskog učenja, omogućava klijentima efikasno upravljanje velikim količinama podataka. Jelenski je istakao da primena ovih tehnologija značajno povećava onlajn kupovinu, jer se preciznije analiziraju podaci, a samim tim se pruža bolja usluga klijentima. AI (veštačka inteligencija) omogućava „win-win” situaciju za kompaniju i krajnjeg korisnika. Istakao je da uprkos tome što je upravljanje podacima veliki trend, svaka kompanija treba pojedinačno da proceni sopstvene ciljeve i koristi, pre odluke o implementaciji ove tehnologije.

Primenom rešenja ASEE grupe i Things Solvera, kompanije unapređuju iskustvo korisnika, ali i svoju konkurentsku poziciju.

Konferenciju Data Science je ispratilo 10.000 ljudi iz više od 130 zemalja, a izlaganja govornika i diskusije o svetskim trendovima iz oblasti veštačke inteligencije mogu biti praćene onlajn. Svi dodatni podaci, kao i zaključci sa konferencije, mogu se pronaći na https://datasciconference.com/

Share.

Leave A Reply