Partneri, poverenje i bezbednost – koraci na putu uspešne budućnosti hibridnog rada

0

Poslednje dve godine donele su neočekivanu evoluciju u načinima na koje zaposleni obavljaju svoje poslove. Kompanije širom sveta, njihovi IT timovi i partneri odjednom su se našli pred ogromnim promenama i poremećajima, i, samim tim, pred zadatkom da “zbiju redove” i brzo pronađu rešenja koja će omogućiti da čitave industrije nastave da funkcionišu. Sada je vreme da ta iznuđena i brzinska rešenja pretvorimo u trajna, pogodna za savremenu distribuiranu radnu snagu u kojoj više nije važno odakle zaposleni obavljaju svoje zadatke.

Autor: Nick McAlister, Senior Director, EMEA Channel & Partner Go To Market, VMware

Na putu ka ovom cilju, kompanije i organizacije suočavaju se sa izazovima. Da bi ih prevazišle, neophodni su im stručnost, iskustvo i objektivnost partnera, bilo da je reč o tehnologiji, industriji ili mogućim rešenjima. Glavni izazov? Prema McKinsey istraživanju, 68% kompanija i organizacija još uvek nema detaljnu viziju ili plan za realizaciju hibridne budućnosti rada i poslovanja. Iako na strateškom nivou postoji spoznaja da je hibridni rad budućnost, na putu od spoznaje do konkretne akcije neophodna je pomoć IT timova i podrška i stručnost partnera od poverenja.  

Ta tranzicija nije laka. Poslednje dve godine su bile ubrzani kurs o tome šta treba a šta ne treba da se radi u hibridnom poslovanju. Posao partnera je da kompanijama pomognu da identifikuju mogućnosti, kreiraju mapu puta i uspostave hibridni radni model…

Tekst u celosti možete pročitati u digitalnom izdanju časopisa.

Share.

Leave A Reply