Oracle autonomna DataWarehouse cloud platforma

0

Tekst priređen u saradnji sa Vladimirom Kneževićem, Country Managing Directorom, Oracle

Današnje vodeće kompanije se od svoje konkurencije razlikuju po korišćenju poslovne analitike za generisanje vrednosti iz svih svojih izvora podataka. Ostali pokušavaju da postanu data-driven kompanije kroz modernizaciju svojih sistema za upravljanje podacima. Realizacija ove strategije donosi i neke nove izazove, kao što su upravljanje velikom količinom podataka, koja se konstantno uvećava. Današnje digitalno okruženje već kreira podatke neverovatnom brzinom, a sledeći veliki talas je na pomolu iniciran pojavom sve većeg broja IoT izvora podataka. 

Standardni data warehouse sistemi su se do sada uspešno koristili za prikupljanje podataka iz poslovnog okruženja za potrebe analize, ali danas ne mogu da isprate zahteve za procesorskim i storage kapacitetima potrebnim da podrže sve veću količinu podataka. Takođe, ručna instalacija patcheva i apdejta sitema unosi rizik od ljudske greške.

Da bi se smanjio rizik, troškovi i kompleksnost, veliki broj organizacija svoja data warehous okruženja seli u cloud. Cloud nudi jednostavniji menadžment, visoku skalabilnost i raspoloživost sa garantovanim performansama i novi način da se smanje troškovi vezani za skladištenje i obradu podataka…

Tekst u celosti možete da pročitate u virtuelnom izdanju časopisa.

Share.

Comments are closed.