Onlajn panel „Odgovor biznisa na krize: kontinuitet i bezbednost“

0

Da li su biznisi bili spremni za pandemiju i da li biznis uopšte može biti spreman na takve uslove i održati kontinuitet poslovanja bez posledica? Šta se dogodi kada preduzeća moraju neplanski da digitalizuju svoje poslovne procese u vanrednim uslovima? Ovo su samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati tokom onlajn panela Odgovor biznisa na krize: kontinuitet i bezbednost koji 27. oktobra organizuje Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

Onlajn panelom RNIDS nastavlja tradiciju organizacije događaja u oktobru kojima se obeležava Evropski mesec sajber bezbednosti, ustanovljen na inicijativu ENISA (Agencija EU za bezbednost mreža i podataka) sa ciljem da se podigne svest o sajber bezbednosti i pretnjama koje vrebaju iz sajber prostora. 

Pitanje sajber bezbednosti nije više pitanje toga da li će vam neko ukrasti podatke o platnoj kartici, pitanje sajber bezbednosti je danas pitanje fizičkog opstanka. Način na koji biznis uspe da odgovori na krizu ili planira odgovor na krizne situacije ključan je za njegov opstanak ili propast. Zato tokom ovogodišnjeg panela ne govorimo samo o intenziviranju sajber pretnji koje nam je donela pandemija, već i o očuvanju kontinuiteta poslovanja u vrlo izazovnim okolnostima i razmatramo značaj business continuity i disaster recovery planova.

Na panelu o najčešćim sajber pretnjama koje vrebaju globalno, sa posebnim osvrtom na region Jugoistočne Evrope, u uvodnom predavanju govori predstavnik Kaspersky Labs. Tokom panela, koji sledi, razmatraće se različiti bezbednosni izazovi. U nastavku o Business Continuity planovima – šta su, zašto su potrebni svakom preduzeću i kako ih pripremiti, govoriće predstavnik kompanije Ernst & Young, dok će na panelu biti reči o iskustvima različitih tipova preduzeća u očuvanju kontinuiteta poslovanja i adaptaciji na nove okolnosti.

Panel možete da pratite putem strima na RNIDS-ovom Jutjub kanalu i stranice na Fejsbuku, a prenos počinje 27. oktobra u 12 časova.

Share.

Leave A Reply