Održan treći po redu Asseco Journey – Studenti u poseti IT kompaniji

0

Tradicionalni Asseco Journey, otvorena vrata za studente u organizaciji kompanije Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnog lidera i jedne od najvećih IT kompanija u Evropi, održan je po treći put zaredom i okupio je preko 100 studenata završnih godina fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja, organizacionih nauka, kao i drugih usmerenja.

Studenti su ovom prilikom, kroz jednodnevno putovanje u kompaniji Aseko SEE, imali mogućnost da obiđu sve sektore i neformalno razgovaraju sa zaposlenima, menadžerima i inženjerima.

Asseco SEE zagovara proaktivan pristup domaće privrede prema studentima tehničkih fakulteta, pošto je reč o profesijama koje lako mogu da nađu zaposlenje i u inostranstvu. Briga svih članova društva, a pogotovo privrednih subjekata u tako dinamičnoj i rastućoj oblasti kao što su informacione tehnologije, treba da bude upravo kako da se ti mladi ljudi zadrže u Srbiji,“ rekao je Vladan Atanasijević, član borda direktora Aseko SEE.

„Kontinuirano sprovodimo programe obuka kojima želimo da onima koji do sada nisu bili zaposleni, pružimo priliku da steknu iskustvo i eventualno se zaposle u velikoj, stabilnoj i uspešnoj kompaniji. Asseco Journey smo pokrenuli pre tri godine sa željom da studentima pomognemo na konkretan način, praktičnim savetima naših menadžera i inženjera,“ rekla je Slađana Milenković, HR menadžer Aseko SEE i dodala „Srbija ima kvalitetne kadrove, ali da bi se ta dobra osnova produbila neophodna im je praksa u realnim uslovima i mentorski rad sa iskusnim profesionalcima. Asseco im pomaže da unaprede svoju početnu poziciju u predstavljanju potencijalnim poslodavcima.”

Asseco Journey je uvertira u program letnjih praksi Asseco Summer 2015 Internhip Program, koji već šestu godinu zaredom organizuje i sprovodi kompanija Aseko SEE, na koji se ove godine prijavilo ukupno 140 studenata iz Beograda i Kragujevca, od čega je odabrano njih 56 za oba termina prakse, julski i avgustovski. Najveći broj prijavljenih studenata zabeležen je sa Fakulteta organizacionih nauka (FON), Elektrotehničkog fakulteta (ETF) i Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF).

Share.

Comments are closed.