Network Security as a Service uz Check Point Harmony Connect i Harmony Email and Office

0

Kako sve više aplikacija prelazi u cloud, poslovni korisnici se sve više oslanjaju na ove aplikacije da bi obavljali svoj posao.

Od virtuelnih sastanaka, preko deljenja datoteka, kolaboracije putem alata, uključujući glasovni i video saobraćaj, oni zahtevaju konzistentan, visokokvalitetni propusni opseg, sve vreme. Za IT organizacije koje upravljaju udaljenim kancelarijama i filijalama može biti izazov da zadovolje ove potrebe na način koji je efikasan, bezbedan i isplativ. Za korisnike filijala koji troše WAN propusnog opsega više nego ikada, korisničko iskustvo je često ispod optimalng. Tradicionalne WAN arhitekture nisu dizajnirane da podržavaju cloud i SaaS aplikacije. Organizacije rešavaju ovu potrebu SASE-om, novim modelom mrežne bezbednosti. SASE (Secure Access Service Edge) oblikuje način na koji će organizacije obezbediti svoje mreže i podatke u narednim godinama.

Softverski definisan WAN (SD-WAN) omogućava poslovnim preduzećima da podrže porast aplikacija i pojednostave rad ogranaka istovremeno osavremenjujući pristup cloud servisima i privatnim data centrima preko običnog širokopojasnog interneta i privatnih linkova, bez obzira na mehanizam transporta. SD-WAN je od ključnog značaja za današnja okruženja hibridnog clouda, jer donosi upravljivost, performanse i pouzdanost enterprise nivoa u sve filijale.

Check Point Harmony Connect – mrežna bezbednost kao servis

Harmony Connect nudi zaštitu organizacija koje koriste SD-WAN servise između filijala. Ove bezbednosne funkcionalnosti uključuju:

CBTS diferencijatori štite od Gen V napada

Check Point vam omogućava da udaljenim lokacijama i filijalama za nekoliko minuta isporučite naprednu prevenciju pretnji koja ne zahteva održavanje.  

Harmony je arhitektura zasnovana na oblaku; elastična, skalabilna, sa dvostrukim tunelima za 99,999% neprekidnog rada i kašnjenjem od 50 ms.

Uz Check Point rešenje dobijate predvidljive mesečne cene za bezbednost filijala i najbolje ocenjenu podršku, kao i NSS Top-Rated Threat Prevention sa 100% stopom hvatanja sajber napada.

API-ji automatizuju uključivanje novih sajtova, a GRE ili IPsec tuneli obezbeđuju privatnost.

Check Point pruža organizacijama svih veličina integrisanu, naprednu prevenciju pretnji, smanjujući složenost i snižavajući ukupne troškove vlasništva. Check Point štiti SaaS, IaaS i sadašnje resurse filijala od sofisticiranih pretnji dinamičkom skalabilnošću, inteligentnim obezbeđivanjem i doslednom kontrolom širom fizičkih i virtuelnih mreža.

Za razliku od drugih rešenja koja samo otkrivaju pretnje, Check Point ih i sprečava. Check Point SandBlast Zero-Day Protection je sandboxing tehnologija zasnovana na cloudu, gde se datoteke brzo stavljaju u karantin i pregledaju, radeći u virtuelnom sandboxu, kako bi se otkrilo zlonamerno ponašanje pre nego što uđu u mrežu. SandBlast otkriva malver u fazi eksploita, čak i pre nego što hakeri mogu da primene tehnike izbegavanja pokušavajući da zaobiđu sandbox. Ovo inovativno rešenje kombinuje inspekciju na CPU nivou zasnovanu na cloudu i sendboxing na OS nivou da bi se sprečila infekcija najopasnijim eksploitima, zero-day i targetiranim napadima.   

Check Point rešenje takođe uključuje:

  • IPS, anti-bot i antivirus za zaštitu od poznatih pretnji
  • kontrolu aplikacija i filtriranje URL adresa radi bezbednog korišćenja veba
  • HTTPS inspekciju radi prevencije pretnji unutar enkriptovanih HTTPS kanala

Check Point je potpuno konsolidovana i povezana arhitektura sajber bezbednosti koja štiti lokalne, cloud i mreže ogranaka, kao i krajnje tačke i mobilne uređaje, od naprednih perzistentnih pretnji. Pretnje identifikovane na jednom uređaju mogu se automatski propagirati kao IoC (indikator kompromisa) da bi se zaštitili resursi ogranaka, mobilnih uređaja i clouda od iste pretnje nultog dana.

„S obzirom na današnje napredne sajber pretnje, od ključne važnosti je zaštititi poslovnice preduzeća povezane sa cloudom pomoću SD-WAN-a. Check Point Harmony Connect je integrisan sa vodećim SD-WAN dobavljačima u oblaku da bi se filijale obezbedile za nekoliko minuta. Uzbuđeni smo što smo partneri sa CBTS-om kako bismo pomogli u pokretanju digitalne transformacije preduzeća, sa posebnim naglaskom na SD-WAN bezbednost filijala”, citiraju Ereza Yarkonija, rukovodioca Telekomunikacione divizije kompanije Check Point Software Technologies, na korporativnom blogu Check Pointa.

Share.

Leave A Reply