Miš XPG HEADSHOT i DDR5 memorija GENESIS osvojili su prestižnu nagradu Good Design Award

0

XPG, sistemski provajder komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne gejmere i obožavaoce tehnologije koji beleži brz rast objavio je danas da su miš za gejmere  XPG HEADSHOT i DDR5 memorijski modul GENESIS DDR5 nagrađeni za dizajnersku izvrsnost nagradama 2021 Good Design Awards.

Miš za igrače XPG HEADSHOT

Miš XPG HEADSHOT je jedinstven gejmerski miš, proizveden 4D štampom i AI tehnologijom. 4D štampa korišćena je za stvaranje mehaničke strukture sa spoljašnjom rešetkastom mrežom zahvaljujući čemu je miš izuzetno čvrst, a ipak lagan. Zahvaljujući 4D štampi, HEADSHOT može biti izrađen po meri korisnikove šake za potpuno personalizovan ergonomski doživljaj. Dizajnerski proces kojim je nastao ovaj miš vodio se sa tri niti vodilje koje je konačan proizvod morao da zadovolji: malom masom, nenadmašnom ergonomijom i stilskim dizajnom. XPG HEADSHOT je nedavno osvojio i najuticajniju tajvansku dizajnersku nagradu, Golden Pin Design Award.

DDR5 memorija XPG GENESIS

DDR5 memorija XPG GENESIS je memorijski modul sledeće generacije koji ima za cilj da omogući visoke performanse PC igračima i entuzijastima. Kao vrhunski DRAM modul, može da se pohvali premium izgledom i osećajem. Površina je podeljena na dva metalna dela, svaki sa svojom završnom obradom: jedan sjajni, drugi mat. Za dodatni efekat, tu su geometrijski žlebovi i linije koje se presecaju i iskošena  površina.

O nagradi Good Design Award 

Good Design Award je najprestižniji japanski program za evaluaciju i promociju dizajna koji je 1988. pokrenula organizacija Japan Industrial Design Promotion Organization (danas: Japan Institute of Design Promotion). Utemeljen na sistemu izbora dobrog dizajna (ili G Mark sistemu) kog je 1957. ustanovilo Ministarstvo međunarodne trgovine i industrije (danas: Ministarstvo ekonomije, trgovine i industrije), program je namenjen promociji i ohrabrivanju izuzetnog dizajna koji podstiče industrijski razvoj i obogaćuje živote ljudi.

O nagradi Golden Pin Design Award

Utemeljena 1981. tajvanska nagrada Golden Pin Design Award jedna je od najprestižnijih dizajnerskih nagrada na veliko-kineskom području. Nagradni program vodi Taiwan Design Research Institute (TDRI). Godine 2015. Golden Pin Design Award predstavila se u vidu tri odvojena  takmičenja –Golden Pin Design Award, Golden Pin Concept Design Award i Young Pin Design Award. Iako svako od njih cilja drugačiju publiku, svrha sva tri je da izdvoje izuzetne inovacije u dizajnu.

Share.

Leave A Reply