Ministar Jovanović na potpisivanju Protokola o saradnji između Banke Poštanska štedionica Banja Luka i Data Cloud Technology Kragujevac

0

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanske štedionice Beograd Bojan Kekić, prisustvovali su danas potpisivanju Protokola o saradnji između Banke Poštanska štedionica Banja Luka i Data Cloud Technology Kragujevac, u Beogradu.

Protokol o saradnji je ispred Banke poštanske štedionice Banja Luka potpisao predsednik Uprave, Boško Mekinjić, dok je ispred Državnog data centra u Kragujevcu, protokol potpisao Danilo Savić, direktor Data Cloud Technology.

Potpisivanjem ovog Protokola, utvrđeni su polazni principi poslovne saradnje na uspostavljanju rezervne lokacije za oporavak informacionog sistema i smeštanju IT opreme i podataka Banke poštanske štedionice Banja Luka u Državnom data centru u Kragujevcu.

Banka poštanska štedionica Banja Luka nastavila je da sledi način rada Banke poštanska štedionice Beograd u čijem je 100 procentnom vlasništvu od decembra 2021. godine. Kao prvi regionalni komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, Banka poštanska štedionica Banja Luka će doprineti podsticanju i širenju saradnje između Republike Srbije i Republike Srpske.

Share.

Leave A Reply