Međunarodni dan žena: Žene love hakere, pokreću giganta sajber bezbednosti

0

Analitičari često ističu da su žene i dalje nedovoljno zastupljene na vodećim pozicijama u globalnim kompanijama. Međutim, ovo nije slučaj sa kompanijom za sajber bezbednost Check Point Software Technologies, ​​koja se ponosno pridružuje organizacijama koje promovišu jednakost i vode primerom na Međunarodni dan žena.

U nedavnom intervjuu za podcast Žene u akciji, Rupal Holenbek, nova predsednica kompanije Check Point Softvare Technologies, ​​rekla je: „Ne postoji ništa neverovatnije od okupljanja različite grupe ljudi, izvlačenja najboljeg iz njih i omogućavanja im da postignu nešto za šta su mislili da je nemoguće…” Prema njenim rečima, izgradnja kulture jednakosti u kojoj svi dobijaju resurse potrebne za postizanje istih rezultata ključna je za funkcionalne i uspešne timove. Ovo je posebno važno za različite timove kao što je Check Point’s, koji rade svaki dan u različitim vremenskim zonama, jezicima i kulturama kako bi osigurali organizacije širom sveta.

U Ček Pointu, žene rade u istraživačkim timovima koji otkrivaju sajber pretnje i love hakere, kao i u rukovodstvu kompanije: Rupal Holenbek je imenovana za novog predsednika kompanije, Nataly Kremer je nedavno imenovana za direktora proizvoda i takođe je postala šefica istraživanja i razvoja , Dorit Dor je tehnički direktor, a Tal Payne je finansijski direktor. Međutim, to još uvek nije standard u drugim svetskim kompanijama. Nedavna studija IBM-a otkrila je da žene zauzimaju samo 12% rukovodećih i upravnih pozicija.

Takođe postoji značajan nedostatak stručnjaka za sajber bezbednost na trenutnom tržištu rada. Procenjuje se da industriji sajber bezbednosti nedostaje 3,4 miliona radnika. Ovo stavlja ogroman pritisak na IT timove, koji se svakodnevno suočavaju sa sve složenijim sajber napadima. Zato je Check Point kreirao seriju programa obuke pod nazivom Check Point Mind. Jedan od programa je Check Point SecureAcademy, koji radi sa više od 100 visokoškolskih ustanova u 40 zemalja, uključujući Mendel univerzitet u Brnu, kako bi pružio obrazovanje o sajber bezbednosti i poboljšao izglede za posao studenata.

Check Point takođe podstiče druge organizacije da podrže žene, izgrade kulturu jednakosti i ojačaju industriju sajber bezbednosti.

Share.

Leave A Reply